Drainage

Houd de grond droger met drainage

Heb je regelmatig last van natte grond in de tuin van je huis? Of heb je een terras dat bij een flinke regenbui blank komt te staan? Dan is drainage een oplossing. Door drainagemateriaal op de juiste manier in de bodem aan te brengen, voer je overtollig water sneller af. Dit betekent dat je zorgen over verzopen planten, een onbegaanbaar terras of water in je kruipruimte verleden tijd zijn. Een goede drainagebuis of drainagegoot koop je bij Hubo. 

Drainage: buis of goot in de bodem van je tuin leggen

Een drainagebuis leg je onder de grond van je gazon of bloementuin. De buis heeft een omhulling, bijvoorbeeld van kokos, die vocht aantrekt en vuil tegenhoudt. Het overtollige water sijpelt door de gaatjes in de buis. Deze zorgt voor afwatering naar de plek die jij op het oog hebt. Heb je een terras? Dan heb je meer aan een drainagegoot. Zo’n afvoergoot plaats je langs je terras en het heeft een rooster om vervuiling door bladmateriaal van planten tegen te gaan. Doordat de goot lager ligt dan de terrastegels zal het water in de goot lopen en zullen er geen waterplassen meer op je terras ontstaan. 

Materialen voor drainage kopen bij Hubo

Heb je voordelige drainagematerialen nodig? Kom dan gauw kijken bij Hubo! Wij hebben onder andere betaalbare drainagebuizen, T-stukken, eindkappen, moffen en ander afvoermateriaal in ons assortiment. Combineer de juiste materialen en verhelp zo wateroverlast rondom je huis. We adviseren je graag over de mogelijkheden.