Radiatorfolie

Radiatorfolie: slim energie besparen

Door achter de radiatoren in je woning radiatorfolie te plaatsen, is het mogelijk snel energie te besparen. Een flink deel van de warmte van de radiatoren verdwijnt anders namelijk via de muur naar buiten. En dat is natuurlijk zonde. Radiatorfolie kan tot zo’n 90% van de warmte terug reflecteren. Hubo heeft verschillende soorten van dit slimme isolatiemateriaal te koop.

Het aanbrengen van radiatorfolie

Radiatorfolie bestaat uit een dunne reflecterende laag. Het folie breng je aan op de muur achter de radiator of op de achterkant van de radiator zelf. De montage is zeer eenvoudig en kun je dus zelf doen. Je zult meteen merken dat je kamer dankzij de folie sneller warm te stoken is. Ook is het positieve effect gauw terug te zien in een lagere energierekening. In de winter zul je de aanschaf van radiatorisolatie binnen enkele weken terugverdienen. Het aanbrengen van radiatorfolie is een goedkope manier om je huis beter te isoleren. In plaats van radiator- of isofolie kun je ook onderbehang of noppenfolie gebruiken. Alle genoemde soorten radiator isolatie zijn verkrijgbaar bij Hubo.

Voordelige radiatorfolie kopen

Isolatie aanbrengen achter je radiatoren is een eenvoudig klusje dat weinig geld kost. Via Hubo is het mogelijk om onder andere goedkope radiatorfolie of buisisolatie te kopen, online of bij een van onze bouwmarkten bij jou in de buurt. De laag met schuim en aluminium heeft een sterke isolerende werking. Het folie is aan de muur te bevestigen met warmtebestendige tape. Dergelijke tapes vind je ook in ons assortiment.