Water besparen: Neem een waterbesparende douchekop

douchekop

Een waterbesparende douchekop geeft evenveel douchecomfort als een standaard douchekop. Maar bespaart 20 procent op je water- en energiegebruik. Vervang je een regendouche (extra grote douchekop) door een waterbesparende douchekop? Dan bespaar je zelfs 60 procent!

Hoeveel water gebruikt je douche?

Zet de douche aan. Houd als het water op douchetemperatuur is er gedurende één minuut een emmer onder. Zit er na die ene minuut meer dan 7 liter water in de emmer? Dan is het beter om een waterbesparende douchekop te kopen.

Hoe herken je een waterbesparende douchekop?

Een waterbesparende douchekop verbruikt tussen 4,0 en maximaal 7,2 liter water per minuut. Staat op de verpakking een waterverbruik van 7,2 liter per minuut of minder? Dan weet je zeker dat je een waterbesparende douchekop koopt. Een waterbesparende douchekop is ook herkenbaar aan de vermelding ‘doorstroomklasse ZZ’ of aan het Kiwa Keur ‘Laag verbruik’ op de verpakking. Het herkennen van een waterbesparende douchekop is niet altijd even makkelijk, elk merk zet dit namelijk anders op de verpakking. Kom je er niet uit, vraag dan de Hubo medewerker om hulp.

Tips:

- Vervang ook de doucheslang als deze oud of beschadigd is: met een spaardouchekop gaat de druk in de doucheslang wat omhoog, daar moet de slang tegen kunnen.
- Heeft de douchekop meerdere standen? Gebruik de stand die waterbesparend is. Dat staat op de verpakking of check je door met een emmer te meten hoeveel water er per minuut uit de douche komt.