Koppelingen

  • 1 -23 van 106 producten
Hubo staat voor je klaar!

Leg sanitair aan met sanitair koppelingen

De buizen van het sanitair krijgen veel waterdruk te verwerken. Gaat zo'n buis lekken, dan is het nodig om deze te vervangen. Bij het vernieuwen of aanleggen van sanitair heb je sanitair koppelingen nodig. Deze sanitair koppelstukken van pvc zorgen ervoor dat je verschillende sanitaire pvc buizen aan elkaar kan koppelen. 

Sanitair koppelstukken

Sanitair koppelstukken zijn in grootte verstelbare ringen waarmee je verschillende buizen aan elkaar kan koppelen. In een badkamer of toiletruimte ga je creatief om met de aanleg van sanitair, met bochten. Dat is waarom veel sanitair pvc buizen met koppelstukken worden aaneengeschakeld. Een pvc koppelstuk plaats je aan de uiteinde van een pvc buis. Vervolgens schuif je de andere kant van een pvc buis in de sanitair koppeling. Draai het pvc koppelstuk aan en het water stroomt lekvrij door de buizen. Sanitair koppelingen worden gemaakt van pvc, omdat dit materiaal niet roest en lekvrij gemaakt kan worden. Het is sterk, stevig en beweegt een beetje mee. Dat laatste is vooral fijn als water onder hoge druk door de buis wordt gepompt. Sanitair koppelingen zijn uitgevoerd in wit of grijs. Dit past het beste bij de pvc buizen die voor sanitair te koop zijn.

Hubo helpt met koppelstukken voor het sanitair

Hulp nodig? Hubo helpt je bij iedere klus. Voor het aanleggen van sanitair adviseert ons vakteam pvc buizen koppelstukken. Deze zijn er in verschillende maten. Het vakteam laat je altijd zien hoe je de koppelstukken toepast bij het sanitair.