Bewateringssysteem

Waarom een bewateringssysteem aanleggen?

Een tuin heeft veel onderhoud nodig. Een van deze taken is het water geven aan alle planten en het gras. Met name in de zomer is dit erg belangrijk. Wanneer het gras niet genoeg water krijgt, kan het geel uitslaan. Vervolgens kan het kale plekken geven en gaat het gras kapot. Een bewateringssysteem helpt je met het onderhouden van de tuin. 

De voordelen van een bewateringssysteem in de tuin

Wanneer je ervoor kiest om een bewateringssysteem in de tuin aan te leggen, zijn er veel voordelen. Allereerst zorgt het voor een grote tijdsbesparing. Je hoeft namelijk niet meer met een tuinslang iedere avond de tuin door. Daarnaast is het ook een eenmalige aanleg en is het erg eenvoudig in onderhoud. Een bewateringssysteem zorgt er tevens voor dat er een gelijkmatige verdeling komt van het water in de tuin. Wanneer je namelijk met een tuinslang de tuin gaat besproeien, kun je veel plekken missen. Tot slot kun je er ook voor kiezen om de bewatering automatisch te laten verlopen. Je kunt gemakkelijk een tijdstip instellen waarop het bewateringssysteem in de tuin ingeschakeld wordt. Wil je het niet automatisch laten gaan? Dan kun je er voor kiezen om met een draai aan de knop de tuin te besproeien, zonder dat je hiervoor zelf in de tuin hoeft te gaan staan.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze voor een bewateringssysteem. Iedere tuin vraagt namelijk om een andere bewatering.