Vitrage laten maken

Vitrage en glasgordijnen ouderwets? Vitrage maakt een comeback! Waar vroeger de witte glasgordijnen achter de stoffen gordijnen hingen, hangen ze nu als witte of gekleurde overgordijnen bij ramen met jaloezieën en rolgordijnen. Of ze worden gebruikt als overgordijnen zónder dat er nog iets achter hangt; voor een lichte, luchtige sfeer. Wil jij vitrage laten maken? Lees verder voor een aantal stijltips en ontdek hoe onze voordelige meet-, maak- en montageservice werkt.

Vraag een offerte aan
Vitrage op maat

Vitrage laten maken: waarom?

Waarom zou je vitrage laten maken? Vitrage, ook bekend als glasgordijnen, voorkomen dat voorbijgangers overdag bij jou thuis naar binnen kunnen kijken. Hoe dik de glasgordijnen zijn bepaalt hoeveel inkijk je in je huis hebt. Naast privacy zorgen vitragegordijnen voor sfeer in de kamer. Van licht en luchtig tot warm en romantisch. Want met vitrage kun je lekker spelen. Tegenwoordig zijn deze gordijnen in alle kleuren te krijgen. Zo zorgen de warme kleuren voor romantiek. Donkere kleuren voor een klassieke stijl. En lichtere kleuren, waar wit ook bij hoort, voor een lichte kamer. Het voordeel van deze dunne gordijnen is overigens ook dat ze door hun transparantie nog veel licht naar binnen laten vallen. Hallo daglicht. Dag inkijk.

Vitrage op maat laten maken

Afhankelijk van de sfeer die jij wilt in een kamer, kun je jouw vitrage op maat laten maken. Dus in jouw kleur, gewenste dikte, en ook in de breedte en lengte die je wilt. Wil je een nonchalant effect? Laat de gordijnen dan wat langer maken, zodat ze een beetje op de grond hangen. Wil je een chique effect? Zorg dan voor extra stof in de breedte, zodat de gordijnen het raam meer bedekken.
 

Onze stijltips op een rij:

Lichte, luchtige stijl: kies voor alle lichte tinten, wit, pastel, lichtgrijs, lichtbeige. Als het maar licht is.

Romantische stijl: kies voor warme en romantische kleuren, zoals roze, rood, roomwit, perzikoranje of diepblauw.

Klassieke stijl: kies voor klassieke kleuren, zoals donkerblauw, zwart, antraciet, donkerbruin, diep groen. Als het maar donker is. Met vitragegordijnen wordt het toch nooit echt donker in huis. Dus met donkere kleuren blijft het binnen fris en licht ogen.

Nonchalante stijl: laat de vitrage wat langer maken en iets op de grond hangen.

Chique stijl: laat de vitrage aan één stuk maken voor de volledige breedte van je raam/muur en kies voor een driedubbele plooi.

Profiteer van onze meet-, maak- en montageservice

Wil jij jouw vitrage laten maken? Daar kunnen wij je bij helpen. We bieden iedereen onze voordelige meet-, maak- en montageservice. Je geeft de maatwerkklus dus helemaal uit handen. Zelf kies je jouw vitragegordijnen uit. Wij doen de rest. Van bij je thuis de juiste maten opmeten, de gordijnen op maat maken, en de vitrage bij jou thuis ophangen.

Bezoek ons in de winkel bij jou in de buurt >

Benieuwd naar de prijzen en montage?

Vraag een offerte aan