Blusdekens

Waarom je een blusdeken in huis wilt hebben

Kinderen die een vuurtje stoken, een ongelukje in de keuken of een kaars die niet is uitgeblazen: brand kan zomaar ontstaan. Wil jij een brandje snel, efficiënt en veilig doven? Dan mag een blusdeken niet ontbreken in jouw huis. Een branddeken is gemaakt van glasvezel. Dit materiaal brandt slecht en zal er voor zorgen dat er geen zuurstof meer bij het vuur kan komen. De brand zal hierdoor snel doven.

Blusdeken kopen in verschillende maten

Je kunt een branddeken kopen in verschillende maten. Zo is een niet al te grote branddeken ideaal om in de auto te bewaren. Daarnaast is een blusdeken in de keuken een aanrader. Met name als je op gas kookt kan er makkelijk brand ontstaan. Met een blusdeken in de keuken ben jij klaar om deze binnen no time te doven. Heb je hulp nodig bij een blusdeken kopen? Vraag ons vakteam dan om advies.

Musthaves voor een veilig huis

Naast een branddeken kopen, kun je bij Hubo ook slagen voor andere musthaves voor een veilig huis. Plaats op verschillende plekken een rookmelder, gasmelder en/of combimelder. Zo word je tijdig gewaarschuwd bij rookvorming, een gaslek of als er koolstofmonoxide vrij komt. Een hittemelder is geschikt voor in de keuken en badkamer. In deze ruimtes ontstaat er namelijk stoom, waardoor een rookmelder af gaat. Een hittemelder gaat pas af als er daadwerkelijk brand is. Zo voorkom je een vals alarm en weet je precies wanneer je je branddeken wél tevoorschijn moet toveren.