Muurplinten

 • 1 -23 van 42 producten
 • Hubo staat voor je klaar!

  Muurplinten 

  Om vloeren de mogelijkheid te geven om te krimpen en uit te zetten, wordt er bij de plaatsing van de vloer langs de muren een uitzetvoeg voorzien. Om de overgang tussen vloer en muur netjes op te vangen, bieden muurplinten een mooie oplossing. Over het algemeen sluiten muurplinten qua materiaal en uitstraling aan bij de vloer, maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekozen voor witte muurplinten die een verlengde vormen van de muur. Meestal worden muurplinten verlijmd, maar je kunt ze ook nagelen of schroeven. 

  Voordelen van muurplinten 

  Wanneer je kiest voor muurplinten, kies je onder andere voor de volgende voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat plinten voorkomen dat er vocht en vuil via de uitzetvoegen bij je vloer komt. Daarnaast beschermen ze ook je muur tegen stoten bij bijvoorbeeld het stofzuigen of spelende kinderen. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en geven een extra touch aan je interieur. 

  Diverse soorten plinten voor de muur

  Houd je van contrast in je interieur? Dan kun je ervoor kiezen om van je muurplinten echte blikvangers te maken. Veel plinten hebben een witte basis en kun je in elke gewenste kleur verven. Heb je een houten vloer? Dan kan een houten muurplint ook een mooie toevoeging zijn. Qua hoogte kun je ook variëren met muurplinten. Hoge muurplinten geven je woning een stijlvol uiterlijk en benadrukken de hoogte en lengte van de betreffende ruimte. Ben je op zoek naar mooie muurplinten? Dan ben je bij Hubo aan het juiste adres.