Douchebakken & baden

Heerlijk douchen met een douchebak

De douchebak heeft verschillende functies. Ten eerste zijn douchebakken voorzien van een reliëfpatroon, wat helpt tegen uitglijden. Het reliëfpatroon helpt overigens ook mee met een snelle afvoer van het water door het doucheputje. Douchebakken zijn ideaal om het douchegedeelte van je badkamer af te scheiden en dienen als basis voor het bouwen van een douchecabine. Voor iedere douche kun je een geschikte douchebak kopen, er bestaat zelfs een douchebak voor een inloopdouche.

Douchebakken in alle formaten

Voor een compacte badkamer is een douchebak 80x80 zeer geschikt. Deze vierkante douchebak 80x80 neemt weinig ruimte in en is makkelijk te combineren met een douchegordijn of een kleine douchecabine. Liever een ruimere douchebak? De gemiddelde badkamer heeft altijd ruimte voor een douchebak 90x90. Ook de douchebak 90x90 is vierkant en neemt daardoor weinig ruimte in. Hou je van meer ruimte? Dan is er nog de douchebak 100x100. Deze douchebak 100x100 is geschikt voor douchecabines, maar ook als douchebak voor een inloopdouche. Hou je ervan om samen te douchen of zoek je een langwerpige douchebak voor de inloopdouche, dan kies je voor de douchebak 120x90. De douchebak 120x90 heeft een langwerpige vorm en is geschikt voor grotere badkamers met meer ruimte voor de douche. Vaak hebben douchebakken een opstaand randje. Wil je liever niet over een drempel stappen, kies dan voor een platte douchebak. Een platte douchebak heeft geen drempel en is daardoor zeer veilig.

Hubo helpt je een douchebak te kopen

Hulp nodig? Hubo helpt je met een goed advies voor de beste douchebak voor jouw droomdouche. Natuurlijk ook met een advies voor hoe je de douchebak installeert, afkit en onderhoudt.