Kachels

Wat is een kachel?

Een kachel is een verwarmingsapparaat waarbij een brandstof verbrand wordt of elektriciteit gebruikt wordt om een ruimte warmer te maken. Meestal worden kachels gebruikt om grote ruimtes te verwarmen. Bij een kachel kopen zit er een verschil tussen confectiekachels en stralingswarmte kachels. Bij de eerste wordt de lucht verwarmd doordat de koude lucht wordt opgevangen en verwarmd. De stralingswarmte kachels stoten juist zelf warme lucht naar buiten, maar zorgen er niet voor dat er koude lucht wordt omgezet. Deze warmte wordt vanuit opgeslagen stenen naar buiten gebracht.

Verschillende soorten kachels

Kachels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je een houtkachel voor binnen kopen, maar ook elektrische kachels. Een houtkachel voor binnen kan erg leuk zijn in de wintermaanden, het knisperende hout heeft namelijk een zeer rustgevende werking. Daarnaast vinden ook veel mensen het leuk om het vuurtje brandend te houden door het regelmatig te voorzien van hout. Een kachel kopen kan ook voor een elektrische variant. Hier heb je geen hout voor nodig, maar wel een elektriciteitsbron. Deze zorgt er dan namelijk voor dat de kachel zijn werk zal gaan doen. 

Lastige keuze? Vraag Hubo!

Weet je niet precies welke kachel je nodig hebt? Hubo helpt! Het vakteam staat dagelijks voor je klaar om je te helpen met al je vragen. Neem hiervoor gemakkelijk contact op met de klantenservice voor een passend advies op maat.