Eenvoudig een hor maken en plaatsen

Een hor is ideaal om muggen en andere insecten buiten de deur te houden. Volg onderstaand stappenplan om een hor te maken en plaatsen en jij kunt voortaan met een gerust hart je raam of deur open laten staan!

Eenvoudig een hor maken en plaatsen

Een hor op maat bestellen

Hubo heeft voor ieder raam en elke deur een passende hor. Wat de afmetingen of de manier van openen en sluiten ook zijn, wij komen gratis bij je langs om de afmetingen op te meten en de mogelijkheden te bekijken. Onze montageservice kan een hor ook vakkundig voor je plaatsen. Doe je dit liever zelf? Ook dan staat Hubo voor je klaar.

Wij hebben een ruim assortiment horren, van een vaste hor of rolhor tot een plisséhor of inzethor, zowel in standaard maten als in maatwerk afmetingen en voor zowel schuifdeuren, openslaande deuren, dubbele deuren, buitendeuren als dakramen. En in maar liefst 180 verschillende kleuren! Met behulp van onze online horwijzer weet je direct welk horrensysteem bij je past.

Tips: 

  • Heb je een pollenallergie? Kies dan voor een speciaal pollenwerend gaasdoek.

  • Je kunt een hor eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en lauwwarm water of een stofzuiger met een opzetborstel.
     

hor op maat

Een hor op maat maken: zo begin je

Hoe je de hor gaat plaatsen, bepaalt hoe groot je de hor moet maken. Ga je de hor in het kozijn plaatsen? Meet dan de binnenmaten van het kozijn op (hoogte en breedte) en trek van dit getal vier centimeter af. Je kunt hiervoor een rolhor of een niet-scharnierende vaste hor gebruiken. Plaats je je hor op het kozijn? Dat kan met een scharnierende vaste hor. Hiervoor gebruik je de binnenmaten van het kozijn.
 

hor

Je hor plaatsen

Dit heb je nodig: ijzerzaag, aluminium horprofielen, inrolpees, horgaas, afbreekmes, metalen liniaal, metaalboor (2 mm), boormachine, schroefmachine, potlood en een waterpas.

Stap 1: met een ijzerzaag zaag je je aluminium horprofielen op maat. 

Stap 2: koppel de horprofielen aan elkaar met de kunststof hoekstukken.

Stap 3: leg het gaas op het frame. Met een inrolpees duw je het gaas in het profiel van het frame. Let op dat je het gaas in de lengte en breedte strak trekt. De inrolpees blijft in het profiel zitten.

Stap 4: snijd de inrolpees met een scherp mesje af. Snijd het overtollige gaas los met behulp van een metalen liniaal.

Stap 5: je kunt een vaste hor plaatsen met schuifjes / wervels. Voor een scharnierende hor boor je met een metaalboor gaatjes in de zijkant van de lange kant van de hor. Bevestig het bovenste deel van de scharnieren. Teken af waar het onderste deel van de scharnieren op het kozijn komt en schroef ook deze vast. Zorg dat de hor waterpas zit.

Stap 6: monteer de handgreep van de hor. Boor hiervoor gaatjes voor de handgreep en de horsluiting in het frame. Hang de hor in de scharnieren en je bent klaar!

Tips:

  • Je kunt een raamuitzetter vervangen door een telescoopstang als deze in de weg zit.

  • Met een dwarsverbinding verstevig je de hor als deze hoger of breder dan een meter is. Gebruik hiervoor tussenprofielen en tussenblokjes.
     

mug op hor

Hubo helpt

Zelf je hor maken en plaatsen? Neem gerust contact met ons op of kom langs de Hubo bij jou in de buurt voor de juiste materialen.