Pompen

Verschillende soorten pompen

Een waterpomp is verkrijgbaar in verschillende modellen. Al deze modellen hebben verschillende uitgangspunten waar je rekening mee kunt houden. Met een dompelpomp kun je bijvoorbeeld water wegpompen. Als je een kelder hebt die ondergelopen is, kun je een dompelpomp gebruiken om het water weg te halen. Een beregeningspomp daarentegen werkt net iets anders. De beregeningspomp zorgt ervoor dat je water uit een sloot of meer kunt pompen om vervolgens je land mee te besproeien. Dit kan nodig zijn als je een grote tuin hebt. De grondwaterpomp kan aangedreven worden door een verbrandingsmotor of een elektromotor. Afhankelijk van je wensen en behoefte kies je voor de juiste motor. 

Een waterpomp in de tuin plaatsen

Een waterpomp in de tuin gebruiken brengt veel voordelen met zich mee. Wanneer je namelijk grondwater of water uit een sloot gebruikt om je land mee te besproeien, zul je direct besparen op de waterrekening. Daarnaast is het beter voor het milieu om water uit een sloot te gebruiken dan dat je schoongemaakt water gebruikt. Ook zorgt een grondwaterpomp ervoor dat je gemakkelijk bij het water kunt. Tot slot kun je een waterpomp voor verschillende plekken gebruiken, omdat hij mobiel is.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Heb je vragen omtrent de keuze voor een waterpomp? Hubo helpt! Het vakteam staat dagelijks voor je klaar om je te helpen met de keuze voor de juiste waterpomp.