Dakisolatie

Wat is dakisolatie eigenlijk?

Een dak isoleren is niets anders dan het aanbrengen van extra isolatie. Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kun je dakisolatieplaten of dakisolatiepanelen bevestigen aan de binnenkant van het dak. Deze dakisolatie aan de binnenzijde zorgt ervoor dat er minder kou van het dak naar binnen trekt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om dakisolatiepanelen aan de buitenzijde van het dak te bevestigen. Dit doe je door de dakpannen van het dak af te halen, de dakisolatieplaten te bevestigen en vervolgens de dakpannen weer terug te leggen. Tot slot kun je ook een platdak isolatie aanbrengen. Een platdak isolatie wordt veelal een dakisolatie vanuit de binnenzijde.

Wat kan dakisolatie voor je betekenen?

Het aanbrengen van dakisolatie gebeurt om het huis beter te beschermen tegen de kou in de winter en tegen de warmte in de zomer. Hierdoor is de temperatuur in huis veel gemakkelijk te regelen. Daarnaast bespaar je er enorm mee op de energierekening. Wanneer je bijvoorbeeld in de zomer de verwarming aanzet, gaat er minder warmte verloren via het dak. Hierdoor blijft de warmte binnen en hoef je minder energie te verbruiken om het warm te houden in huis. Het kan dus echt geld schelen.

Hulp nodig bij dakisolatie? Hubo helpt!

Heb je hulp nodig bij het dak isoleren, omdat je niet precies weet wat je nodig hebt? Het vakteam van Hubo staat voor je klaar.