Vertrouwd thuis wonen

Vertrouwd thuis wonen

Vertrouwd thuis wonen?

Lang blijven wonen in je eigen vertrouwde huis is een wens van velen. Het ademt mooie herinneringen, ieder hoekje heeft zijn eigen verhaal. En met wat slimme aanpassingen is het goed voor nog vele jaren woonplezier. Veiliger, maar zeker ook comfortabeler. En dat geldt beslist niet alleen voor senioren. Want wie vooruitkijkt begint nu al met het levensloopbestendig maken van de eigen woning!

Super comfortabel: slimme verlichting

Wanneer verlichting “slim” is? Wanneer die bijvoorbeeld aangaat wanneer je erlangs loopt of de deur opendoet. Of wanneer je een been uit bed steekt en de slaapkamervloer meteen verlicht is. Nooit meer in het donker tasten naar de schakelaar. Ook prettig voor een partner die rustig door kan slapen. Automatisch verlichte traptreden staan niet alleen erg mooi, maar zijn tegelijk ook extra veilig. Veel ongelukken gebeuren namelijk op de trap, goede verlichting helpt mee die te voorkomen.

“Neef Rick wees me op die lampen die automatisch aangaan. Echt heel prettig, want wanneer ik nu ‘s avonds thuiskom springt overal vanzelf het licht aan.”

Verlichtingsoplossingen voor het hele huis

Buitenverlichting die reageert op beweging is niet alleen comfortabel, maar ook veilig. Het schrikt inbrekers af, die houden er niet van om in de spotlights te staan! Ook handig: ze gaan ook automatisch weer uit, dat scheelt in het verbruik. Het Hubo vakteam denkt graag met je mee over de beste plaatsing ervan.

Binnen zijn automatisch aanspringende lampen heel praktisch voor bijvoorbeeld het toilet. Of in de schuur of in die diepe gangkast. Nooit meer op de tast zoeken naar het lichtknopje en ze gaan vanzelf ook weer uit.

Is een schakelaar onmisbaar, maar wil je die ook in het donker snel kunnen vinden? Dan zijn er de handige “glow in the dark” stickers. Die laden zich overdag op en geven ’s nachts licht af. Ze zijn er ook voor slotranden, kan je de sleutel net iets makkelijker in het slot steken.

Meer vrijheid dankzij de drempelhulp

Drempels. Je vindt ze overal in en rond het huis. Je staat er nooit zo bij stil, totdat ze een echt obstakel worden. Wanneer het moeilijk wordt om die zware ebike of scooter er overheen te tillen bijvoorbeeld. Of als de scootmobiel ervoor blijft hangen. Met een drempelhulp lukt het om ook zonder assistentie toch zelf je ebike in de schuur te zetten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes, dus voor iedere drempel te gebruiken.

“Ik merkte dat ik mijn geliefde ebike steeds minder ging gebruiken. Waarom? Vanwege die vervelend hoge drempel van het fietsenschuurtje. Mijn dochter Karin wist de oplossing; een drempelhulp. Ik heb mijn vrijheid terug en ga weer bijna dagelijks met de ebike erop uit!”

Heerlijk veilig badderen

Het is een feit dat de badkamer de plek in huis is waar de meeste ongelukken plaats vinden. Niet zo verwonderlijk natuurlijk, want een natte, gladde vloer staat bijna garant voor een valpartij. Toch is hier vrij simpel en zonder ingrijpende verbouwingen snel wat aan te doen. Met makkelijk aan te brengen antislip stickers bijvoorbeeld. Ook is er onzichtbare antislip spray. Beiden maken de badkamer direct een stuk veiliger!

Makkelijker opstaan - steun wanneer nodig

Opstaan kan wat moeizamer gaan met het klimmen van de jaren. Maar een goede wandbeugel kan daarbij een grote hulp zijn. Ook wanneer je wat langer moet staan, onder de douche bijvoorbeeld, verhoogt een solide beugel het doucheplezier aanzienlijk! Er bestaat keus uit veel verschillende types, het Hubo vakteam kan daarin niet alleen uitstekend adviseren, maar deze ook rotsvast monteren. Belangrijk, want deze beugels worden zwaar belast. Zouden ze los gaan zitten dan kunnen ze ongelukken veroorzaken, in plaats van voorkomen.

“Onder de douche staan werd steeds meer een belasting. Ook al omdat je zo voorzichtig bent om vooral niet uit te glijden. Kleindochter Tessa tipte mij over deze douchezitting. Een uitkomst, had ik veel eerder moeten laten plaatsen!”

Zeker de wat oudere toiletpotten zijn net te laag om comfortabel te gaan zitten en weer op te staan. Nu kan je de toiletpot vervangen, maar veel eenvoudiger (en voordeliger) is het om een toiletverhoger te gebruiken. Deze worden eenvoudig vastgezet met de bijgeleverde klemmen. Leverbaar in twee verschillende hoogtes, dus altijd passend.

Wanneer douchen steeds meer een uitdaging dreigt te worden, is een douchezitting een echte uitkomst. Ze zijn er in verschillende uitvoeringen. Alleen een, opklapbare, zitting of een versie met armleuningen waarmee ook het opstaan veel makkelijker gaat. Het Hubo vakteam laat niet alleen graag alle mogelijkheden zien, maar zorgt ook voor de vakkundige montage.

Traplift: super comfortabel

Wordt traplopen echt moeilijk? Dan is een traplift de aangewezen oplossing. Maar dan wel een die op maat gemaakt wordt, perfect passend voor jouw huis. Hubo is daar samen met specialist Handycare zeer ervaren in. Handycare trapliften worden in Nederland gemaakt en dat betekent hoge kwaliteit, korte levertijden en een flexibele uitvoering. Kan het iets voordeliger? Jawel, kies dan voor een gebruikte traplift. Zelfde gegarandeerde kwaliteit voor een aantrekkelijker prijs.

Wie is daar?

Vertrouwd wonen houdt meer in dan het plaatsen van bijvoorbeeld wandbeugels of automatisch werkende verlichting.  Het betekent ook dat je zorgvuldig omgaat met wie er aan de deur komt. Met een slimme deurbel zie je direct wie er op de stoep staat. En kan je vragen wat ze willen voordat je de deur wel of juist niet open doet.

Het is altijd bespreekbaar

Alleen al het woord “hulpmiddel” heeft iets van afhankelijkheid in zich. Toch is dat juist niet het geval! Met hulpmiddelen kan je langer zelfstandig vertrouwd thuis blijven wonen. Mogelijkheden genoeg om het huis veiliger en comfortabeler te maken. En daar kan je eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Waarom niet nu al die wandbeugels laten plaatsen, uitglijden is niet aan senioren voorbehouden…. Ook voor de kinderen, mantelzorgers en zorgverleners is het geruststellend om te weten dat je eigen huis ingericht is om je eigen veiligheid en comfort te verhogen. Waarbij je deze zekerheid hebt dat alles dankzij Hubo vakkundig en voor jarenlang veilig gebruik geplaatst is.

We kunnen niet meer zelfstandig het huis in, hebben jullie verhogers?

Ja. Veel Hubo vakmannen zijn preventie adviseur PKVW. PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen en is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Lees hier alles over PKVW.

Kunnen jullie een cilinder of slot vervangen?

Ja, wij vervangen cilinders en sloten.