Grenenhout

Wat is grenenhout?

Grenenhout staat bekend om zijn vlammentekening. Het is een naaldhoutsoort die afkomstig is van de Grove den. Grenen planken worden veel gebruikt als tuinhout. Het kan dan ook perfect gebruikt worden voor bijvoorbeeld een schutting of een tuinhuisje. De massa van deze houtsoort zit tussen de 400 en 600 kilogram per m3. Grenen hout voor buiten wordt gebruikt nadat het geïmpregneerd is. Impregneren is het beschermen van het hout tegen weersinvloeden. Dit proces wordt voor (bijna) al het tuinhout gedaan: het impregneermiddel wordt op de planken aangebracht en zorgt voor een langere levensduur voor het hout. Geimpregneerd grenenhout gaat dan ook lang mee.

Waar zie je grenen planken terug?

Grenenhout wordt veel teruggezien in tuinen, het wordt namelijk veel gebruikt als tuinhout voor schuttingen, tuinhuizen of andere houten tuin artikelen. Geimpregneerd grenenhout is goed voor een levensduur van 10 tot 15 jaar. Grenen hout planken zijn erg gemakkelijk te gebruiken om mee te klussen. De grenen hout planken hebben namelijk een rechte nerf. Daarnaast is grenen hout voor buiten een leuk gezicht, omdat het een erg mooie houttekening heeft. Het hout wordt daardoor vaak vergeleken met vurenhout. In de meeste opzichten is grenenhout beter dan vurenhout, zoals bijvoorbeeld op het vlak van duurzaamheid.

Hulp nodig voor de keuze van tuinhout? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je met de keuze voor goed tuinhout. Hubo heeft verschillende soorten tuinhout op voorraad. Grenenhout is hierin een goede keuze voor het maken van een schutting of tuinhuisje.