Langer vertrouwd thuis wonen

Fysiek ben je kwetsbaar, soms ook al op jonge leeftijd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te lijf te gaan. Neem de badkamer. Met slimme aanpassingen maken ook minder mobiele mensen hier gebruik van. Denk aan een handgreep, toiletbeugel of inloopdouche. Zo kan er weer ongeremd gebadderd, gedoucht en gepoetst worden!

Zelfstandig wonen in vier stappen:

  1. Drempelloos wonen: Met gezonde benen is het nemen van een drempel heel natuurlijk. In een rolstoel of scootmobiel een ander verhaal. Soms ronduit gevaarlijk. Onze modulaire drempelhulp houdt je woning toegankelijk.
     
  2. Veilig wonen: Vaak moeite met het op- en afgaan van de trap? Met een traplift beweeg je weer vrij, zonder de risico’s bij het nemen van een trap. Dat stelt uzelf én uw dierbaren gerust. Of kies voor een eenvoudige verbetering: glow in the dark stickers. Zo volg je altijd het veiligste pad.
     
  3. Veilig naar het toilet: Vergroot eenvoudig het gemak met de wandbeugels en een toiletverhoger.
     
  4. Veilig onder de douche: Een ruimte waar veel gevaar schuilt. Met wandbeugels, anti-slip en douchezitjes maak je het direct een stuk veiliger. Hulp nodig? De Hubo vakman monteert alle zorgproducten gewoon bij je thuis.
Meer weten over veilig wonen?