Persberichten

Hieronder vind je alle recente persberichten die Hubo heeft uitgestuurd naar de pers. Heb je een vraag? Mail naar marketing@dgnretail.nl

Persberichten
5 piek voor je verfkliek

18 mei 2022 – Hoevelaken

Tijdens de campagne '5 piek voor je verfkliek', die loopt van 23 mei tot en met 26 juni, kunnen consumenten bij Hubo oude verfverpakkingen inleveren en krijgen daar een kortingsvoucher van 5 euro voor terug. De voucher kan worden ingeleverd bij aankoop van nieuwe verf ter waarde van minimaal 20 euro. Hubo draagt zo bij aan minder restafval.

Oude verf blijft vijf tot tien jaar staan
In de praktijk blijft oude verf rustig vijf tot tien jaar staan. Nu het mogelijk is om je oude verf bij Hubo in te leveren voor een voucher, is het hoog tijd om je planken leeg te halen en oude verfblikken en spuitbussen in te leveren. Goed voor de portemonnee, maar vooral goed voor het milieu: de ingeleverde verf wordt deels gerecycled tot nieuwe verf en het blik hergebruikt. De overige verf wordt als brandstof gebruikt voor de cementovens voor verbranding, een vervangende brandstof voor fossiele brandstoffen.

Verfresten: onderdeel van klein chemisch afval
Een oud verfblik met verfresten is onderdeel van klein chemisch afval (kca). Dit is een verzamelnaam voor gevaarlijk afval, van spaarlampen en batterijen tot gootsteenontstopper en verf. Oude batterijen kon je al bij Hubo inleveren. Daarbij kun je nu tijdelijk (van 23 mei t/m 26 juni) verfverpakkingen inleveren. Al het andere afval dat tot klein chemisch afval behoort, lever je in bij de milieustraat. Een groot deel van de (schadelijke) stoffen in kca worden hergebruikt en een ander deel wordt onder speciale omstandigheden verbrand, zodat het geen schade toebrengt aan het milieu.

EINDE PERSBERICHT