Afsluitkranen

Wat is een afsluitkraan precies?

Een afsluitkraan zorgt ervoor dat je de watertoevoer naar een waterleiding kunt afstoppen. Wanneer je bijvoorbeeld een waterkraan buiten hebt hangen, kun je ervoor kiezen om deze in de winter af te sluiten. Dit zorgt er namelijk voor dat de leidingen die naar buiten gaan niet kunnen bevriezen. In de winter heb je in de meeste gevallen geen water buiten nodig, waardoor het risico op bevriezen beter ook niet gelopen kan worden. Daarnaast kan het ook handig zijn om afsluitkranen te bevestigen voor als er herstelwerkzaamheden aan leidingen moeten worden gepleegd. Het afsluiten van de leiding zorgt er dan direct voor dat het veel makkelijker wordt om het onderhoud te plegen.

Waar vind je de afsluitkraan?

Afsluitkranen worden in de meeste gevallen tussen de buitenkraan en de hoofdkraan geplaatst. In de meeste gevallen zitten deze in een kruipluik, aanrechtkastje of in de kelder. Het is dan ook verstandig om eerst te kijken waar deze bevestigd gaat worden alvorens je een nieuwe aanschaft. Het is namelijk belangrijk om te weten welk type je nodig hebt en wat de maximale afmetingen mogen zijn. Je moet hem immers wel kunnen omdraaien om de leiding af te sluiten.

Een vraag over de afsluitkraan? Hubo helpt!

Weet je niet precies welke afsluitkranen geschikt zijn voor jouw woning? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een geschikt model? Het vakteam van Hubo helpt je. Neem contact op met de klantenservice en je wordt direct geholpen met je vraag.