Wastafel aansluitmateriaal

  • 1 -12 van 12 producten
Hubo staat voor je klaar!

Hoe sluit je een wastafel aan?

Een wastafel aansluiten gaat in verschillende stappen. Het is belangrijk dat de wastafel stevig aan de muur bevestigd wordt. Gebruik een moersleutel of baco om de moer stevig vast te draaien, zodat de wastafel niet zomaar van de muur komt. Vervolgens is het van belang dat de wastafel afvoer goed bevestigd zit. Let er bijvoorbeeld op dat het draaggewicht van de bout genoeg capaciteit heeft om de wastafel te houden. Tot slot is het belangrijk om een afvoerplug in de wastafel toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat het water niet alle kanten op kan gaan. 

Wastafel aansluitmateriaal gebruiken

Bij een wastafel aansluiten komen verschillende aansluitmaterialen te pas. Voorbeelden hiervan zijn een moer, schroefbout, revet, plus, sifon, flexibele waterslag, knelling, afvoer, etc. Bij Hubo vindt je al het wastafel aansluitmateriaal dat je nodig hebt. De wastafel afvoer moet zorgvuldig geïnstalleerd worden. Na het aansluiten van de wastafel is het dan ook verstandig om hem uit te testen en te checken. Je kunt bijvoorbeeld de afvoerplug van de wastafel testen om te kijken of er geen water alsnog wegloopt. Hierbij is het belangrijk dat de wastafel waterpas gehangen is en alle kranen uitvoerig getest worden.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Heb je hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste afvoer aansluitmaterialen? Hubo helpt! Je kunt eenvoudig een bericht sturen naar de specialisten om een advies op maat te krijgen.