Cirkel op de muur

Heeft je muur wat meer aandacht nodig? Of wil je de rechte lijnen uit je kamer doorbreken? Zet dan een cirkel op de muur, een echte eyecatcher. Ook voor mensen zonder vaste hand!

Cirkel op de muur

Dit heb je nodig:

Touw of koord
Meetlint
Tape of speld
Potlood
Schaar
Verf
Kwast
Roller

Leg die verfkwast nog maar even weg.
Er moet eerst nog het één en ander gebeuren voordat er geschilderd wordt. Voor een net en strak resultaat moet je de muur goed controleren op oneffenheden. Kijk goed of er geen barsten en verdikkingen in zitten. Als je die wel vindt, gebruik dan wat vulmiddel om de muur alsnog glad te maken. Zorg ook dat er geen kleurverschil is. Zo weet je zeker dat de kleur van de cirkel ook overal hetzelfde is.

 

1

controleer de muur op oneffenheden

controleer de muur op oneffenheden

Voordat je met kleur aan de gang gaat, moet je weten of de muur er klaar voor is. Kijk daarom goed of er geen barsten of bobbels op zitten. Vind je die wel? Vul ze dan met vulmiddel.

2

meten

meten

Muur glad? Bedenk dan waar je de cirkel wilt. Bepaal nu de straal van de cirkel. Dit is de lengte van het middelpunt naar de rand. Reken er wel een paar centimeter bij, zodat je het touw in het midden van de muur vast kunt maken. Zet het touw in het midden van de muur vast aan een stuk tape, speld of kleine spijker en teken met een potlood de omtrek van de cirkel op de muur.

3

schilder de buitenrand

schilder de buitenrand

Verven maar! Doe nu eerst de buitenste rand en zorg dat je binnen de cirkel blijft.

4

schilder de binnenkant

schilder de binnenkant

Verf nu de binnenkant met een roller. Zorg dat je alles goed dekt.

5

schilder alles nog een keer

schilder alles nog een keer

Om te zorgen dat alles goed dekt, verf je nu alles nog een keer. Kies je een donkere kleur? Kijk dan goed of het dekt. Misschien is er wel een derde laag nodig.

6

test

test test test test test test test test test test test test test test test  test test test test test test test test test test test test test test test  test test test test test test test test test test test test test test test  test test test test test test test test test test test test test test test  test test test test test test test test test test test test test test test

Dekt het? Ben je blij?

Gefeliciteerd! Je hebt zojuist een strakke cirkel op de muur gezet. Nu kan de styling van je kamer beginnen, wil je meer inspiratie kijk dan eens naar onze verschillende woonstijlen. Deze zijn samengesteld door onze stylistes, ze werken per stijl met verschillend kleur- en materiaalgebruik, type en stijl van meubels en verlichting. Laat je nu inspireren!

Dit heb je nodig