Aquarel muren

Kliederen met waterverf. Wie heeft het niet gedaan? Met een paar druppels ontstond al snel een stukje kunst. Helaas op papier en niet op een doek of muur. Nu ben je ouder, wijzer en ga je op herkansing met deze nieuwe trend uit de behangwereld van grote opgeblazen prints van aquarel-achtige verf dessins.

 

Schilder de muur in wit, zachtroze of licht grijs, als basis voor aquarel. Verdun de latex in de juiste combinatie en plak de vloer af met tape, plastic en doeken.

Spons in de aanslag? Dan beginnen we onderaan, van links naar rechts, in de donkerste kleur. Dit herhaal je door naar boven toe te werken. Zie je dat de onderste laag donkerder wordt dan de laag erboven? Dit noemen we het dip-dye effect.

Halverwege wissel je van kleur, zodat deze laag duidelijk lichter wordt. Gebruik naar boven toe steeds minder verf, zodat het steeds meer vervaagd. Stop bij het juiste effect en laat het geheel drogen.

En kijk: je hebt je eigen blow-up van een aquarel!

Voor deze verftrend heb je witte latex, kleur S3020-R90B en kleur FS088 nodig die wij mengen als muurverf. Hubo helpt!

Aquarel muren


Aquarel muren niet jouw ding? Bekijk dan de andere verftrends van dit voorjaarjaar, zoals een Pittige kleur als knalwand of Felle kleuren en behang.

Misschien ben je meer fan van Roze en Nude, Vloeren schilderen of een Streepje op de muur?

Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, Hubo helpt!

Selecteer je winkel