De Groene Keuze van Hubo

Kijk je naar de kwaliteit, de gebruikte grondstoffen, of het transport? Geen makkelijke keuze. Hubo voorziet daarom een reeks producten van het Groene Keuze label: bij klus- en bouwmateriaal zie je zo eenvoudig of het duurzaam is.
 


Duurzaam in huis
Je isoleert de zolder, verwarmt je huis met een slimme thermostaat, gebruikt radiatorfolie achter de radiatoren en buisisolatie in de kruipruimte. Breng tochtstrips aan bij ramen en deuren en vervang gloei- en halogeen voor LED-lampen. Deze gaan 35 keer langer mee dan een gloeilamp, 10 keer langer dan halogeen en 3 keer langer dan een spaarlamp. In de badkamer maak je gebruik van een besparende douchekop.

Duurzaam buiten huis
Je maakt een ‘groen’ dak en plaatst zonnepanelen. Grote klussen die een bijdrage leveren aan duurzaamheid. Maak je een bank of tafel? Gebruik boomstamplanken van Hollands Hout, deze produceren we in duurzaam beheerde Nederlandse bossen.

Praktisch om de hoek!

douche groene keuze

Duurzaam in de tuin
Ook buiten ga je aan de slag. Je maakt je tuin ecologisch en begint met de juiste producten en materialen.

Bij tuinhout kies je voor Nobifix. Dit duurzame alternatief voor tropisch hardhout gaat net zo lang mee en komt gewoon uit Europa. En ook voor de groene vingers zijn er duurzame alternatieven. Zowel onze potgrond als tuinaarde stellen we samen volgens een duurzaam receptuur.

led-lamp groene keuze

Dan bewatering. Onze potgrond houdt water langer vast. De gieter kun je dus vaker laten staan. Regenwater is bovendien een uitstekend duurzaam alternatief voor de bewatering van je tuin. En met één van onze regentonnen sla je gemakkelijk grote hoeveelheden water op. Laag in verbruik en goed voor de gezondheid van de planten.

Ook in de tuin kies je voor LED.

Met deze tips draag jij stap voor stap bij aan een beter milieu. Check daarom altijd of je het Groene Keuze label ziet, dan ben je zeker van een duurzame keuze!

De groene keuze van Hubo: