De Groene Keuze van Hubo

Met relatief eenvoudige oplossingen in huis bespaar je al snel op je energiekosten. En Hubo helpt! Wij leggen je, in 9 klussen, uit hoe je relatief snel energie kunt besparen op een duurzame en groene manier. 
 

De Groene Keuze van Hubo en Doe het zelf, doe het duurzaam

Het Groene Keuze label van Hubo is er om jou een eenvoudige keuze te laten maken voor duurzame artikelen. Doe het zelf, doe het duurzaam is een initiatief van alle aangesloten bouwmarkten bij de VWDHZ, Milieu Centraal, het Klimaatverbond en Communication Concert. Het doel is om jou zo goed mogelijk te kunnen informeren en adviseren over het verduurzamen van je woning. 

Groene keuze

Groene keuze van Hubo

Maak bewuste keuzes bij het aanschaffen van jouw klusmaterialen. #Hubohelpt! Hubo heeft namelijk een reeks producten voorzien van een Groene Keuze label: zo zie je eenvoudig of je een duurzame keuze maakt. 

Lees meer
Doe het zelf doe het duurzaam

Wat is duurzaam doe-het-zelven?

Het begrip duurzaam heeft meerdere betekenissen. Het betekent dat iets goed gemaakt is, goed onderhouden kan worden en dus lang mee gaat. Zonder daarbij de natuur en het klimaat te belasten. Kies je voor duurzaam dan draag je ook bij aan de gezondheid van jezelf, je gezin en mensen in je buurt.

Meer weten
Buisiolatie

Verwarmingsleiding isoleren

Verwarmingsleidingen verliezen warmte als ze door onverwarmde ruimtes in huis lopen. Zoals de kruipruimte en de zolder. Je kunt verwarmingsleidingen isoleren met kant-en-klare buizen van kunststofschuim. Deze schuif je eenvoudig om de leiding heen.

Meer weten
Radiatorfolie

Radiatorfolie

Heb je een radiator tegen een buitenmuur die niet of matig is geïsoleerd? Dan verwarmt de radiator de muur, die vervolgens een deel van zijn warmte naar buiten verliest. Je kunt dit voorkomen door radiatorfolie te plakken op de muur achter de radiator. Of op de achterkant van de radiator.

Meer weten
Deurdranger

Deurdrangers en Deurveren

Je kunt veel energie in huis besparen als je alle tussendeuren sluit. Deurdrangers of deurveren zorgen ervoor dat je deuren in huis vanzelf dichtgaan. Handig als jij of je medebewoners regelmatig vergeten om de deur dicht te doen. Zo blijft de warmte in de kamer en voel je minder tocht.

Meer weten
Naden en kieren

Naden en kieren dichten

Wat oudere huizen verliezen vaak veel warmte door tocht via naden en kieren. Dit zorgt voor een hogere energierekening en voelt koud aan in huis. Extra stoken is niet de oplossing. Je kunt beter de naden en kieren in huis dichtmaken met tochtstrips, tochtband of ander materiaal.

Meer weten
Douchekop

Waterbesparende douchekop

Met een waterbesparende douchekop douche je net zo lekker als anders. Maar bespaar je tot wel 20 procent op je water- en energiegebruik. Dat is goed voor je portemonnee én het klimaat.

 

Meer weten
vloerisolatie

Vloerisolatie

Als je je vloer isoleert, geniet je van meer comfort in huis. Is je begane grondvloer niet geïsoleerd? Dan verlies je veel warmte naar de kruipruimte of de bodem onder het huis. Daardoor voelt je vloer koud aan in de winter. Naast comfort zorgt vloerisolatie ook voor lagere energiekosten.

Meer weten
dakisolatie

Dakisolatie

Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Het is een van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening. En het zorgt voor meer comfort in huis. Ook als je je zolder niet verwarmt heeft het zin om te isoleren. Een ander voordeel van dakisolatie is dat in de zomer je bovenverdieping koeler blijft.

Meer weten
wandisolatie

Wandisolatie

Als je de buitenmuren van je huis isoleert, houd je de warmte beter vast in huis. En bespaar je flink op je energierekening. Heb je een niet-geïsoleerde spouwmuur? Kijk dan eerst of een professioneel bedrijf je spouwmuur kan isoleren. Heb je een enkelsteens muur of wil je je spouwmuurisolatie verder verbeteren? Dan kun je voorzetwanden aan de binnenkant van de muur plaatsen.

Meer weten
Zonnepanelen

Zonnepanelen

De zon is er altijd. Elke dag. Met deze 100% groene bron produceer jij je eigen stroom en draag je bij aan een betere wereld. Zonnepanelen zijn bovendien goed voor je portemonnee. Zo verlaag jij de energierekening en verdien je de investering gemiddeld binnen een paar jaar terug. Kijk hier bij welke winkels je terecht kan voor zonnepanelen. 
 

Meer weten

Filter en sortering

  • Ja
  • 1 -23 van 422 producten
Hubo staat voor je klaar!