Hollands hout

Hollands hout is duurzaam en hoeft geen milieubelastende reis te maken. Het hout wordt geoogst door Staatsbosbeheer en zij planten er weer jonge bomen voor terug.

Hollands hout

Hollands hout producten

H2H-palen
Deze tuinpalen zijn gemaakt van duurzaam hardhout en Nederlands naaldhout in één uniekeH2H palen combinatie. Middels een zeer sterke vingerlasconstructie zijn deze twee houtsoorten aan elkaar verbonden.

Kenmerken:

  • Deze paal gaat net zolang mee als een volledig hardhouten paal, het hardhouten gedeelte staat in de grond (daar waar de kans op houtrot het grootst is)
  • Maximaal gebruik van Hollands Hout; douglas
  • Besparing op (tropisch) hardhout

Boomstamblok

 

 

Boomstam en blok
Uniek en stoer! Om heel eenvoudig zelf een krukje of bijzettafeltje van te maken. Mooi om te verven of te combineren met wieltjes om er een eigentijds product van te maken.

 

Blokken

  • Deze blokken hebben elk een uniek karakter door de verkleuring en omdat de blokken scheuren richting de kern.
  • Bij buitengebruik adviseren we om iets onder het blok te zetten. Bijvoorbeeld wieltjes of latjes, zodat schimmels en insecten er niet gaan nestelen.

 

Boomstamplanken
Boomstamplanken zijn rustieke planken met een schorsrand en een dikte van 4 cm. De planken zijn ideaal bij het maken van een tafel of bank.
 

Boomstamplanken

Kenmerken en tips:

  • Boomstamplanken zijn gemaakt van douglas. Bij douglas loopt het hart meestal centrisch in de boom, waardoor de planken langer recht blijven.
  • Bij een horizontale (liggende) toepassing in de buitenlucht (zoals een tafelblad) gaat het hout langer mee door het te behandelen.
  • Zet meubels gemaakt van boomstamplanken in de herfst en winter binnen, of plaats ze onder een schuine hoek. Hierdoor loopt regenwater makkelijker af, droogt het hout sneller en blijft het langer mooi.

 

Boomstamtafel

Boomstamtafel
Maak je eigen boomstamtafel van Hollands Hout! In de handleiding vind je alle informatie. Heb je nog vragen of wil je het hout op maat laten zagen? Wij helpen je graag!

Klik hier voor de handleiding.