Woonstijl Scandinavisch | warm & zacht

Minimalistisch en ruimtelijk zijn de twee keywords van deze woonstijl. Strakke lijnen, lichte kleuren en natuurlijke materialen: de Scandinavische woonstijl is een plek waar je tot rust komt. Door de kunst van het weglaten lijkt het huis groter, want 'less is more'

De natuurlijke uitstraling in Scandinavisch zie je terug in de lichte tinten, hout en andere natuurlijke materialen. Doordat je de kamer opdeelt in twee horizontale kleurvlakken, wordt de raampartij extra geaccentueerd.

De binnenzijde van de raamkozijnen heeft dezelfde kleur als de muur. Ook de raamdecoratie heeft dezelfde kleurtoon, zodat de ruimte breder lijkt en het uitzicht naar buiten beter naar voren komt.
 

Zelf doen? In 5 stappen naar een Scandinavische woonstijl:

1. Deel de ruimte op in twee horizontale kleurvlakken.
2. Verf de binnenkozijnen in dezelfde kleur als de muur.
3. Gebruik een raamdecoratie in dezelfde kleurtoon.
4. Net als de tafel, in licht beige.
5. Stal niet teveel accessoires uit, houd het eenvoudig.

Maak zelf een lambrisering!

Combineer twee kleuren Karakter verf op de muur in horizontale kleurvlakken. Zo creëer je een ruimtelijk effect. Met een raamdecoratie in dezelfde kleurtoon als de muurverf, maak je het verbredende effect nog groter.

Zelf aan de slag met een lambrisering? 

Klik hier voor een stappenplan

 

Leg je gebruikte kleuren vast in jouw verfpaspoort


verfpaspoort

In het verfpaspoort vind je inspiratie en kan je de kleuren van je uitgekozen wanden, plafonds en accessoires noteren. Handig, zo vind je altijd de juiste kleur weer terug.

Haal het verfpaspoort gratis in de winkel of vind hem in je account.

Haal hier jouw verfpaspoort!

Dit heb je nodig voor de woonstijl Scandinavisch:

Bekijk de andere woonstijlen:

Meer Scandinavisch?

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan deze strakke maar inrichting met een frisse sfeer!

Strakke en geometrische vormen. Met een contrast richting een nonchalante en frisse sfeer, wat uitstekend past bij het nieuwe voorjaar! De ronde cirkel op de wand is dé eyecatcher van deze woonstijl.


Bekijk hier nog meer inspiratie!

Romantisch roze geeft rust

Bekijk de woonstijl Romantisch

Regelrecht van het platteland

Bekijk de woonstijl Landelijk

Ruw maar toch gezellig 

Bekijk de woonstijl Stoer
Hoe bepaal ik de indeling van mijn kamer?

Het is belangrijk om eerst de functie van de kamer te bepalen. Wat ga je er doen? Televisie kijken, studeren, rusten? Is er plek voor kinderen? Met antwoord op deze vragen ga je gericht aan de slag met het uitzoeken van meubels en verlichting. De indeling is meestal afhankelijk van zichtlijnen: zorg dat de zichtlijnen open zijn en gericht naar buiten. Blokkeer geen daglicht met grote meubels en zet ze niet te dicht op elkaar of bij de deur.

We zijn samen en hebben allebei een andere stijl, kun je ze ook mixen?

Ontdek waar de raakvlakken van de woonstijlen, niet de verschillend. Zo zijn er vast kleuren, materialen of meubels die overeenkomen met jullie beide stijlen. Kies bijvoorbeeld allebei twee items uit die je gaat gebruiken en ga op zoek naar een compromis.

Hoe krijg ik meer opbergruimte?

Ga voor slimme oplossingen en gebruik de volledige ruimte. Schakel hiervoor de hulp in van onze vakmensen. Voor hen bestaat er geen moeilijke hoek. Of lastige schuine wand. Dus of je nu sorteert, organiseert, verbergt, stapelt of pronkt: ze vinden altijd een oplossing. Kom langs in de winkel of ga bekijk hier alle info over kasten op maat.