Woonstijl Stoer| design & staal

Ruw maar toch gezellig. Deze woonstijl staat bekend om zijn onafgewerkte karakter. Dit is dan vaak een behoorlijke uitdaging! Daarom helpen we je graag met tips en inspiratie.

Een stoere interieur mét sfeer is vaak een behoorlijke uitdaging. Eigenlijk ga je iets nieuws maken met een ruwe uitstraling maar het mag niet onderdoen aan de sfeer. 

 

Je doet dit met structuren en texturen. Vooral het muuroppervlakte is belangrijk. Met betonlook verf ontstaat er een verweerde, vintage uitstraling. Deze look maakt het zowel intiem als stoer. 

 

Het frame in dezelfde kleur als de muur zorgt voor een optische illusie en doorbreekt zo de vlakte. Daarmee ontstaat er een geweldige dynamiek!

Zelf doen? In 5 stappen naar een stoere woonstijl:

1. Gebruik verschillende structuren en texturen. 
2. Met betonlook verf ontstaat er een mooie verweerde, vintage uitstraling. 
3. Maak een wandrek in dezelfde kleur als de muur, het doorbreekt de vlakte. 
4. Een deur met een stalen frame geeft de ruimte direct een heel stoer karakter. 
5. Groene planten brengen de ruimte tot leven, het is een mooie tegenhanger van de industriële materialen.  

Maak zelf een frame voor aan de muur!

Wil je een stoere blikvanger in je kamer maar heb je niet veel plek? Met dit frame creeër je toch iets bijzonders aan de muur! Breng structuur aan op de muur met dit bijzondere wandframe in dezelfde kleur als de muur. 


Klik hier voor een stappenplan

 

 

Leg je gebruikte kleuren vast in jouw verfpaspoort


verfpaspoort

In het verfpaspoort vind je inspiratie en kan je de kleuren van je uitgekozen wanden, plafonds en accessoires noteren. Handig, zo vind je altijd de juiste kleur weer terug.

Haal het verfpaspoort gratis in de winkel of vind hem in je account.

Haal hier jouw verfpaspoort!

Meer inspiratie voor een stoere woonstijl?

Wil je meer inspiratie opdoen? Bekijk dan deze Robuuste en kleurrijke stoereinrichting! 

Deze stijl ademt grote, open ruimtes met hoge plafonds zoals een oude school of fabriek. Een échte eyecatcher! Een stoer interieur is meer dan alleen een industrië­le lamp en een betonlook vloer. Bekijk nog meer tips én inspiratie. 


Bekijk hier nog meer inspiratie!

 

Bekijk de andere woonstijlen:

Romantisch roze geeft rust

Bekijk de woonstijl Romantisch

Regelrecht van het platteland

Bekijk de woonstijl Landelijk

Ruw maar toch gezellig 

Bekijk de woonstijl Scandinavisch

Dit heb je nodig voor de woonstijl Stoer:

Hoe bepaal ik de indeling van mijn kamer?

Het is belangrijk om eerst de functie van de kamer te bepalen. Wat ga je er doen? Televisie kijken, studeren, rusten? Is er plek voor kinderen? Met antwoord op deze vragen ga je gericht aan de slag met het uitzoeken van meubels en verlichting. De indeling is meestal afhankelijk van zichtlijnen: zorg dat de zichtlijnen open zijn en gericht naar buiten. Blokkeer geen daglicht met grote meubels en zet ze niet te dicht op elkaar of bij de deur.

We zijn samen en hebben allebei een andere stijl, kun je ze ook mixen?

Ontdek waar de raakvlakken van de woonstijlen, niet de verschillend. Zo zijn er vast kleuren, materialen of meubels die overeenkomen met jullie beide stijlen. Kies bijvoorbeeld allebei twee items uit die je gaat gebruiken en ga op zoek naar een compromis.

Hoe krijg ik meer opbergruimte?

Ga voor slimme oplossingen en gebruik de volledige ruimte. Schakel hiervoor de hulp in van onze vakmensen. Voor hen bestaat er geen moeilijke hoek. Of lastige schuine wand. Dus of je nu sorteert, organiseert, verbergt, stapelt of pronkt: ze vinden altijd een oplossing. Kom langs in de winkel of ga bekijk hier alle info over kasten op maat.