Split airco's

Een split airco kopen voor een koele woning

Een airco is geweldig als je thuis zelf de temperatuur in huis wilt kunnen regelen. Het is daarom een goed idee om in de wintermaanden alvast een split airco aan te schaffen, zodat je in de zomermaanden altijd een koele woning hebt. Ervaar je eenmaal het gemak, waarbij je het hele jaar door zelf de temperatuur in huis kan regelen, dan wil je nooit meer zonder. 

Hoe werkt de airco split unit?

Een airco split unit is een warmtepompsysteem dat werkt op koelvloeistof. De split unit bestaat uit twee componenten; de binnenunit en een buitenunit. Koelvloeistof zuigt alle warme lucht op via de binnenunit en voert die lucht af naar buiten, via de buitenunit. In de binnenunit zit er een ventilator die de warmte uit de lucht onttrekt en doorvoert naar de warmtewisselaar. Tijdens dit proces komt de warme lucht in contact met koelvloeistof. Het koelvloeistof wordt zo opgewarmd en koelt op deze wijze de ruimte af.

Even krachtig, maar dan compact

Een split airco is ideaal als je de woning wilt verkoelen met een krachtige airco. Wil je wel een split airco kopen, maar wil je iets wat je makkelijk kunt meenemen naar de slaapkamer? Probeer dan de mobiele split airco uit. De mobiele split airco werkt exact op dezelfde manier, maar is alleen compact. Hij bestaat nog steeds uit twee componenten, maar deze kun je makkelijk verplaatsen naar een andere ruimte. Ook is er een (mobiele) split airco voor elk budget. Hulp nodig? Hubo helpt met deskundig advies.