Muurverf

Aan de slag met muurverf

Muurverf en plafondverf voor elke klus

Bij het kiezen van verf kijk je vaak eerst en vooral naar de kleur. Van egaal wit tot stoer rood, met het ruime assortiment is er voor elke klusser wat wils. Daarnaast heb je vaak specifieke voorkeuren voor je muurverf of plafondverf. Ultraglad, mat of dekkend, voor elke muur is er de perfecte verf te vinden. De muurverf keuken en badkamer is dan weer goed om vocht en schimmels tegen te gaan, terwijl verf voor buiten ook zonlicht en regen trotseert. 

De vele voordelen van latex muurverf

Met een fris kleurtje zet je woning in geen tijd in het nieuw. Latex verf is een slimme keuze voor de klusser die kwaliteit wil aan een scherpe prijs. Deze verf droogt immers snel en is binnen 30 tot 60 minuten klaar voor een tweede laagje. Ook is latex muurverf, van bijvoorbeeld Alabastine, Flexa, Histor of Sigma, goed overschilderbaar, zodat je eenvoudig voor een andere kleur gaat wanneer jij dat wil. De isolerende werking van latex muurverf zorgt daarbij voor een lagere energiefactuur en gaat de groei van schimmels en bacteriën tegen. 

Structuurverf voor een stijlvolle muur met reliëf

Wil je graag oneffenheden in de muur verhullen? Met structuurverf kies je voor een type verf die gaatjes maskeert. In enkele verf stroken bekom je een levendige en fris geschilderde muur. Deze verf heeft immers korrels die een reliëf maken bij het aanbrengen. Je kiest daarvoor uit extra fijne of fijne korrels zodat je voor elke ruimte het perfecte resultaat verkrijgt. Het is een geliefde keuze bij klussers die een stijlvol geschilderde muur willen waarbij oneffenheden niet zichtbaar zijn.