Uitvalscherm of knikarmscherm?

Er is zonwering in verschillende soorten, vormen en maten. Maar waar let je op? En wat is het verschil tussen een uitvalscherm en knikarmscherm?

Uitvalscherm: bescherming en stevigheid
Een uitvalscherm is ideaal in situaties waarbij je niet onder het scherm door hoeft te lopen. Hubo levert uitvalschermen die voorzien zijn van twee vaste armen. Deze windvaste robuuste armen zorgen ervoor dat deze buitenzonwering bestand is tegen een stevige wind.

Wanneer het zonnescherm niet wordt gebruikt is deze opgeborgen in een cassette, die het scherm beschermt tegen wind en neerslag. De bediening van het uitvalscherm is handmatig of elektrisch.

Voordelen:
-    Op maat gemaakt.
-    Zeer stevig.
-    Bestand tegen wind en neerslag.
-    Zowel handmatig als elektrisch.

Knikarmscherm: ruimte besparen!
Een knikarmscherm is ideaal wanneer je wilt genieten van een terras in de volle zon maar ook onder het scherm door wilt kunnen lopen. Voor een knikarmscherm is er ruime keuze in kleur en grote variatie in afmeting (tot 6,5 meter!).

Het zonnescherm steunt op twee of drie armen met een scharnier in het midden, die als het ware naar buiten knikken. Zo ontstaat er een stevige draagconstructie.

Het knikarmscherm zorgt er ook voor dat je huis wordt beschermt tegen de volle zon, waardoor de binnentemperatuur prettig blijft. Bovendien heeft Hubo diverse slimme extra’s. Denk aan een regensensor of wind indicator, waarbij je zonnescherm automatisch inklapt bij slechte weersomstandigheden.

Voordelen:
-    Op maat gemaakt.
-    Maximale bewegingsruimte.
-    Tot 6,5 meter breed.
-    Diverse slimme extra’s.

Zonwering ophangen? Hubo regelt het!
Geen tijd of onvoldoende kennis voor montage? De Hubo vakman komt gewoon bij je thuis voor het plaatsen van de zonwering, zonder gedoe.

Wil je toch zelf gaan klussen? Vraag de Hubo vakman  om advies, hij helpt je met alle plezier.
 Hubo verzorgt ook nog andere type buitenzonwering. Bekijk onze schaduwdoeken, rolluiken, screens of zelfs een hele terrasoverkapping.

Heb je speciale wensen of een bijzondere opdracht of karwei? Bel ons op. De Hubo vakman staat altijd voor je klaar!