Vijverpompen

Het belang van een goede vijverpomp

Een vijverpomp is zeer belangrijk voor een gezonde vijver. De waterpomp van de vijver zorgt er namelijk voor dat het water in beweging blijft. Een vijverpomp met filter is een goede keuze. Deze filtert het vijverwater direct, waardoor de vijver gezond blijft. Een vijverpomp kopen kan in veel verschillende soorten. Het is belangrijk om te kijken hoe groot je vijver is en wat je precies nodig hebt. Zo is het bijvoorbeeld afhankelijk van de soort vissen, welke filterpomp voor je vijver je precies nodig hebt.

Verschillende soorten vijverpompen

Op het moment dat je een vijverpomp gaat kopen, zijn er verschillende keuzes die je gaat maken. Allereerst ga je kiezen tussen een vijverpomp met filter, een fonteinpomp of een standaard vijverpomp. Wanneer je namelijk een fontein in het water wilt plaatsen, zul je een fonteinpomp aan moeten schaffen. Deze waterpomp voor de vijver zorgt ervoor dat het water met een druk naar de fontein gebracht wordt, waardoor het omhoog kan spuiten. Een filterpomp voor de vijver werkt anders. Deze zorgt ervoor dat het water gereinigd wordt, waardoor je vissen er gezonder en beter in kunnen rondzwemmen. Uiteraard is het afhankelijk van het type vis in je vijver in welke mate het water gefilterd moet worden.

Hulp nodig? Hubo helpt!

Hulp nodig? Hubo helpt je op weg bij de keuze voor een vijverpomp. Daarnaast kun je ook bij Hubo terecht voor andere vijverbenodigheden, pompen, filters en nog veel meer voor je vijver.