Maak een oranje tompoucetaart!

Wat is er vorstelijker dan een oranje tompouce? Wij leggen je  stap voor stap uit hoe je deze klassieker van Hollandse bodem zelf maakt!

Maak een oranje tompoucetaart!

Dit heb je nodig:

Ingrediënten
150 gr Blue Band + om in te vetten
175 gr fijne suiker
3 eieren
140 gr bloem
10 gr maïzena
1 theelepel bakpoeder
Snufje zout

Vulling
1/2 portie banketbakkersroom (ook te vervangen door een 1/2 portie kant en klare variant uit een zakje)  
250 ml slagroom
250 ml mascarpone 
5 eetlepels poedersuiker

Topping
4 velletjes bladerdeeg of een halve rol vers bladerdeeg
Gele en rode kleurstof of siroop 
50 gr poedersuiker
1 a 2 eetlepels water
Optioneel: rood, wit, blauwe sprinkles en vlaggetjes

Benodigdheden
Springvorm van 22 tot 24 cm
Bakpapier
Mixer
Spuitzak
 

tompouce taart

Bereiding!

Verwarm de oven op 160 graden. Vet de springvorm in met Blue Band. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Maak de banketbakkersroom volgens het recept of verpakking. Laat hem goed opstijven in de koelkast.

Meng de bloem, bakpoeder, maïzena en een snufje zout in een kom door elkaar. Mix de Blue Band romig in een kom met een mixer. Voeg de suiker toe en mix kort mee. Voeg de eieren een voor een samen met een lepel van het bloemmengsel toe aan het beslag en mix tot ze zijn opgenomen. Voeg dan op het laatst de rest van het bloemmengsel toe en mix nogmaals kort door. Doe het cakebeslag in de vorm en strijk glad. Bak 35 minuten in de oven. Haal de cake daarna uit de oven en laat in zijn geheel afkoelen.
 

tompouce taart

Verwarm dan de oven naar 200 graden. Plak 4 velletjes bladerdeeg aan elkaar of gebruik het deeg op rol en leg op bakpapier. Snijd een cirkel uit het deeg dat ongeveer 1 cm kleiner is dan de diameter van de springvorm. Snijd de cirkel in 8 gelijke punten en schuif ze iets uit elkaar. Leg een ander stuk bakpapier erop en dek af met een andere bakplaat of iets anders zwaars zoals een ronde ovenschotel of ovenbestendig bord. Door er iets op te leggen kan het deeg niet rijzen maar wordt het wel knapperig. Bak het bladerdeeg 20 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen.
 

tompouce taart

Klop de slagroom net niet helemaal stijf samen met 5 eetlepels poedersuiker en mix dan de mascarpone erdoor tot 1 romig mengsel. Meng ongeveer 50 gr poedersuiker met een eetlepel water en de kleurstof in een kommetje en smeer dit glazuur over de punten bladerdeeg en laat hard worden, eventueel in de koelkast om het proces te versnellen.
 

tompouce taart

Begin dan met het maken van de taart. Leg de cake op een bord of plateau. Schep hier de banketbakkersroom op en smeer uit. Zet eventueel weer even in de koelkast als je merkt dat hij iets uitloopt. Doe de mascarpone-slagroom in de spuitzak en spuit de dit op het banketbakkersroom en houd een klein beetje apart. Leg de punten bladerdeeg met glazuur erop en spuit een toef slagroom in het midden van de taart en op de punten. Garneer de tompoucetaart eventueel met sprinkles en vlaggetjes. Uitdelen en genieten maar!

Kijk voor nog meer recepten op www.leukerecepten.nl

tompouce taart