5 ideeën voor een gezellige Koningsdag!

Eind april is het zover: Koningsdag! Met een beetje geluk ben je vrij, geniet je van een paar zonnestralen en we maken er opnieuw een mooie dag van. Want van een spelletje is niemand vies, en wie wordt er niet blij van een lekkere tompouce? Wij helpen je met deze en andere tips op weg naar een heerlijke dag. Leve de Koning!

5 ideeën voor een gezellige Koningsdag!

1. Hang de vlag uit en zing het Wilhelmus!

Hang de vlag uit, zet je raam, balkon of voordeur open en zing mee! Fluiten, trommelen of dansen kan natuurlijk ook.
Of heerlijk weer naar een groot gezellig plein en daar het feest vieren.

2. Maak een oranje tompoucetaart

Wat is er vorstelijker dan een oranje tompouce? Natuurlijk kun je deze kant-en-klaar kopen bij de bakker of supermarkt op de hoek, maar het is toch veel leuker om dit Hollandse gebak in oranje kleur zelf te maken? Hoe trots zou jij zijn? Wij leggen je hier stap voor stap uit hoe je deze klassieker zelf maakt!
 

Koningsdag tompoucetaart

3. Bezoek de kleedjesmarkt

De vrijmarkt is er weer! Leg je kleedje neer prijs al je overbodige spullen aan. Zorg dat je koffie of thee bij je hebt en een lekkere tompouce. Met een gezellige drukte kom jij zo van al je spullen af.
 

4. Maak je eigen KUBB-spel!

Als je het afgelopen jaar op een warme dag door het park liep heb je het vast gezien: mensen die blokjes op blokjes gooien. Het klinkt misschien suf, maar dat is het zeker niet: dit spel is een geschenk van de Vikingen (denk aan lange baarden en strijdbijlen). Wij leggen je hier uit hoe je het KUBB-spel maakt en hoe je het speelt!
 

KUBB-spel

5. Speel oud Hollandse spelletjes!

Wie is er niet groot mee geworden? Koningsdag leent zich perfect voor oud Hollandse spellen zoals blikgooien, spijkerpoepen, koekhappen, spijkerslaan, hoefijzerwerpen, zaklopen, sjoelen, stoelendans en zakdoekje leggen. Stiekem zijn deze hilarische spellen voor binnen en buiten leuker dan je denkt. Laat de telefoon, tv en computer voor wat het is en ga de strijd met vrienden, familie, collega’s en buren!

 

Of ga klussen!

Koningsdag is natuurlijk ook een hele fijne dag om te klussen! Pak je to-do lijstje er maar bij en begin gewoon bovenaan. Heerlijk om weer klusjes af te kunnen strepen. Heb je niet voldoende materiaal of gereedschap in huis? Kijk dan even of jouw dichtstbijzijnde Hubo open is!

Bekijk de openingstijden

Dit heb je nodig: