ZPE Polyethyleen

Filter producten

Prijs
1-16 van 68 producten

Zpe: polyethyleen materialen voor waterafvoer

Voor toepassingen op het gebied van beregening, waterafvoer en waterleidingen worden vaak materialen van zpe gebruikt. De afkorting zpe staat voor zacht polyethyleen. Tegenwoordig wordt ook vaak de aanduiding polyetheen gebruikt. Zpe materiaal is zeer flexibel en is daarom ideaal voor de aanleg van waterleidingen en waterafvoeren. Je kan met een zpe slang heel gemakkelijk bochten maken. 

Polyetheen slangen en koppelingen

Een polyetheen oftewel pe slang biedt talloze mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een waterkraan in de schuur hebben of sproeiers voor je tuin aanleggen? Dan is dat met een zpe buis een fluitje van een cent. De slangen zijn gemakkelijk en waterdicht te koppelen met speciale klemkoppelingen en T-stukken. Ze komen ook goed van pas als je bij het aanleggen van afvoeren nauwelijks ruimte hebt om met pvc buizen te werken. Zit er ergens een lastige bocht om de zpe slang aan te sluiten, dan gebruik je een klemknie. Daarnaast zijn er muurplaten en eindkappen verkrijgbaar. De materialen zijn in diverse maten verkrijgbaar. Polyetheen, ook wel ‘tyleen’ genoemd, is een zeer duurzaam materiaal dat volledig recyclebaar is. Er bestaan overigens ook speciale pe slangen en koppelingen voor gasleidingen. 

Voordelig polyetheen afvoermateriaal bij Hubo kopen

Voor goedkoop polyetheen materiaal ga je naar Hubo! Wij hebben een breed assortiment met diverse koppelstukken, slangen en andere benodigdheden. Zpe slangen zijn uitstekend onder de grond te verwerken en daarom bijvoorbeeld ook zeer bruikbaar voor de aanleg van een fontein of vijver in je tuin. Vraag onze deskundige medewerkers om advies.