Manchet/Specials

Filter producten

Prijs
1-3 van 3 producten

Speciale afvoermaterialen

In deze rubriek vind je bijzondere afvoermaterialen waar we graag je aandacht op willen vestigen. Het gaat onder meer om sifons, manchetten en expansiestukken. Ook deze handige onderdelen zitten bij Hubo in het assortiment. 

Sifons: voor het tegengaan van stank en verstoppingen

Er bestaan vele soorten sifons. Ze kunnen allerlei vormen en afmetingen hebben en je vindt ze onder je wastafel en onder de gootsteen. Ook onder het putje van je douche of bad zit een sifon, bijvoorbeeld een zogenaamde douchebak sifon. De sifon, of zwanenhals, gaat verstoppingen van afvoerbuizen tegen. Dankzij de speciale constructie blijft verstoppende vervuiling in de sifon achter. Door de sifon af en toe te reinigen blijft je afvoer goed werken. Verder voorkomt dit vernuftige onderdeel van je afvoer dat er een vieze lucht uit het riool te ruiken is. In het aanbod van Hubo vind je bijvoorbeeld putsifons met een deksel en ontstopper. Het deksel is te verwijderen om de sifon te reinigen. Er zijn sifons van pvc verkrijgbaar, maar er zijn ook luxueuze exemplaren van chroom te koop. Deze zie je vaak onder een fonteintje in de toiletruimte. 

Expansiestukken voor pvc buizen

Een PVC expansiestuk vangt het krimpen en uitzetten van een pvc buis op. Door temperatuurverschillen in het water kunnen pvc afvoerbuizen namelijk gaan werken. De ene keer is het water dat je gebruikt immers koud en de andere keer is het warm. Dit kan lekkages aan je waterafvoer veroorzaken. Met een expansiestuk van pvc voorkom je dit probleem op een eenvoudige manier.