Afvoermateriaal

Filter producten

Prijs
1-16 van 178 producten

Afvoermateriaal in alle soorten en maten

Om een goed functionerende afvoer aan te leggen, heb je naast buizen allerlei andere soorten materialen nodig. Je wilt immers dat de waterafvoer goed past, niet verstopt raakt en niet lekt. Hiervoor heeft Hubo onder andere pvc bochten, T-stukken, verloopstukken, steekmoffen, sifons en bladvangers in het assortiment. Er zijn vele varianten, zodat er oneindig veel combinaties te maken zijn. Hiermee maak jij een perfecte afvoer

Pvc bochten en pvc T-stukken gebruiken

Om vuil water goed af te voeren, moet je soms een bocht in de afvoerpijp maken. Daar zijn speciale pvc bochten verkrijgbaar. Afhankelijk van je wensen zijn ze in verschillende krommingen en maten te leveren. Geen bocht is immers hetzelfde. Soms wil je de afvoer van een wastafel combineren met die van de douche. Daar waar de buizen bij elkaar komen, kun je een pvc T-stuk in de buis plaatsen en zo de pvc buizen aan elkaar koppelen. Van dit soort afvoermateriaal zijn ook diverse varianten te koop. 

Een steekmof of pvc verloop plaatsen

Een langere afvoerbuis bestaat vaak uit meerdere buizen. Om deze stukken buis goed aan elkaar te koppelen, zet je er een steekmof tussen. Soms is het daarbij nodig om een pvc verloop te plaatsen om buizen met een verschillende diameter goed op elkaar te laten aansluiten. Met een steekmof en verloopstuk voorkom je nare lekkages en waterschade. Behalve diverse soorten pvc koppelstukken vind je bij Hubo ook bevestigingsmaterialen om pvc buizen vast te zetten, zoals buisklemmen, zadels en ophangbeugels.