Recyclen bij Hubo!

In Nederland is vorig jaar zo’n 166 miljoen kilo aan afgedankte elektrische apparaten en lampen gerecycled en dit kan nog veel hoger worden! Wanneer je jouw producten inlevert bij Hubo is dit niet het einde, maar een nieuw begin. Door apparaten en lampen te recyclen tot nieuwe grondstoffen, kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt. Bij al onze winkels heb je de mogelijkheid om oude producten in te leveren. Zo gaan we samen voor een betere toekomst!

Wat kun je inleveren?

(Kleine) Elektrische apparaten

Iedereen die een nieuw apparaat of lamp koopt bij Hubo, mag zijn oude apparaat van hetzelfde soort ook weer bij de winkel van aankoop inleveren. Dit geldt voor alle apparaten, van elektrisch gereedschap tot kachels.

Lampen

Koop je een nieuwe lamp bij Hubo? Lever dan je oude lampen weer in. Zo ben jij meteen van je afval af en zorgen wij ervoor dat je lamp weer nieuw leven krijgt. Inleveren kan in de inleverbakken of door middel van afgifte bij een winkelmedewerker.

Goed recyclen doe je zo!

Wanneer je jouw oude apparaten gaat inleveren is het goed om vooraf te weten waar je op moet letten. Wij hebben een aantal tips geselecteerd die jou hierbij helpen.

  • Lever apparaten compleet en heel in.
  • Zorg dat je apparatuur zo schoon mogelijk zijn.
  • Verwijder batterijen/accu en lever deze apart in.
  • Lever ook de elektrische accessoires in, zoals afstandsbediening, adapter, oplader.
  • Plak het snoer van een groter apparaat vast.
  • Verwijder alle data van computer, tablet of telefoon.
  • Zorg dat er geen water meer in apparaten zit (indien van toepassing)

Waarom Recyclen?

Economie

Grondstoffen raken op. Door deze terug te winnen, kunnen deze worden hergebruikt voor nieuwe producten. Grondstoffen uit de natuur halen, kost geld en energie. Voor veel grondstoffen is het economisch beter deze te hergebruiken dan uit de natuur te halen.

Milieu

Voor veel grondstoffen is het voor het milieu beter deze te hergebruiken dan uit de natuur te halen. Door apparaten te recyclen, voorkomen we ook dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

(sociale) Werkgelegenheid

Veel mensen zijn aan het werk in de inzameling, sortering, demontage en recycling van elektrische apparaten. Hier sorteren en demonteren mensen, deels met een afstand tot de arbeidsmarkt, elektrische apparaten.