Plafond mee schilderen

Een van de grootste vernieuwers op schilder gebied is het mee schilderen van het plafond in dezelfde kleur van de muur. Voorheen hoorde het plafond spierwit te zijn, met een licht en ruimtelijk effect op de ruimte. Dit ruimtelijk effect vervalt door het mee schilderen, maar geeft de ruimte meer eenheid, comfort en een vriendelijk aanzien.


Het ontbreken van contrast met twee of drie kleuren geeft de ruimtes ook meer rust. Door lichtinval in verschillende hoeken is de kleur in meerdere nuances zichtbaar. Aangenaam en verrassend, zou ik dit effect willen noemen.

Het mee schilderen van plafonds, in dezelfde kleur als de muur, kan zowel in lichte als donkere dramatische kleuren. Het neveneffect blijft hetzelfde, maar wordt met donkere kleuren nog sterker aangezet.

Voor dit effect heb je S1515-G90Y muurverf 24m2 nodig. Dit laat je mengen in de winkel. Om het op de muur te krijgen gebruik je het volgende:

- 1 muurverfrollers 18cm (losse rol)
- 1 verfbak tbv 18cm muurverfrol
- 1 afwerkkwast 18mm acryl

Plafond mee schilderen in de kleur van de muur


Plafond in dezelfde kleur niet jouw ding? Bekijk dan de andere verftrends van dit najaar, zoals een sponsachtige verftechniek of een lambrisering in contrastkleur.

Misschien ben je meer fan van de kleur indigodonkere kozijnen of een bijzonder effect in mat en glans?

Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat, Hubo helpt!

Selecteer je winkel