In twee jaar ben jij een allround Hubo monteur!

Werken en leren, met erkend mbo-3 diploma

Lekker werken met je handen is echt jouw ding. Een eerlijk is eerlijk, je bent er ook best goed in ook. Waarom dan jouw talent niet gebruiken om bij Hubo aan de slag te gaan? Een baan en leren tegelijk. En in twee (in plaats van de gebruikelijke drie) jaar tijd heb jij een erkend mbo-3 diploma op zak!

Wij zijn Hubo

De bouwmarkt waar alles net een stap verder gaat. Met persoonlijke aandacht voor de klant. Waar we de tijd en kennis hebben voor een goed advies. Over welke producten het meest geschikt zijn en hoe montage moet plaatsvinden.

Daarvoor zijn de juiste mensen nodig, jij dus. Want wie de opleiding tot Allround Hubo monteur heeft afgerond weet als gediplomeerd vakman waarover die praat.

Jouw werk

De Hubo opleiding is breed opgezet. Dat is ook nodig want jouw werk is nooit saai. Iedere dag is weer anders. Van buitenzonwering ophangen, tot een kast op maat plaatsen. Een buitendeur afhangen, maar ook een woning beveiligen of aanpassen met wandbeugels. Het is nooit hetzelfde en dat maakt het werken zo leuk.

Echt allround

Als Allround Hubo monteur kan je vrijwel alles. Inmeten, uitwerken en monteren hebben allemaal geen geheimen meer voor jou. Met de voldoening dat je werk enorm op prijs gesteld wordt, dat zie je aan de glimlach op de gezichten! Veel werk wat je doet, blijft zichtbaar. Het gaat om een kast die dagelijks wordt gebruikt of raamdecoratie die precies in een woning past.

Een opleiding die juist ook voor veel handige meiden kansen biedt! Hier geen uitgesproken “mannenwereld”, maar een uitgelezen kans om een vertrouwde monteursopleiding te volgen.

Werken en leren

De opleiding tot Allround Hubo monteur duurt twee jaar. Dat is een vol jaar korter dan de gebruikelijke erkende mbo-3 opleidingen!

Het werkt als volgt: je werkt 4 dagen per week bij een Hubo vestiging en gaat 1 dag per week naar de opleiding. Je ontvangt daarbij voor alle dagen een marktconform salaris.

Al tijdens je opleiding ga je zelfstandig aan de slag met opdrachten die gecombineerd worden met je dagelijkse werk bij de Hubo. De Hubo ondernemer helpt je daarbij als mentor en begeleider, je staat er dus nooit alleen voor.

Na twee jaar rond je de opleiding af met een erkend mbo-3 diploma. Een vakdiploma waarmee je verder kan. Meer details over de opleiding vind je onderaan deze pagina.

Klinkt goed. Is dit wat voor mij?

Deze opleiding is prima geschikt voor vrouwen en mannen die het klussen in de vingers hebben. Dus ook voor schoolverlaters en mensen vanuit andere vakgebieden. Voorwaarde om toegelaten te worden zijn een:

 • Vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde, of theoretische leerweg)

of

 • Diploma basisberoepsopleiding

of

 • Overgangsbewijs havo/vwo 3-4

Maar nog veel belangrijker is dat het vak van Allround monteur je aanspreekt. Dat je het echt leuk vindt om met je handen wat moois te maken, dat je mensen blij kunt maken. Ook voor je dagelijkse werk bij Hubo zijn dat eigenschappen die nodig zijn om van je werk een succes te maken.

Alles nog even op een rij

 • In 2 jaar tijd (in plaats van 3) een erkend mbo-3 diploma
 • Voor mannen en vrouwen
 • Betaald werken en leren
 • Baangarantie
 • Praktijkgerichte opleiding
 • Je werkt bij Hubo, vertrouwd toonaangevend bedrijf
 • Les en begeleiding door toppers uit de DHZ-wereld

Dat wil ik!

Leuk dat je enthousiast bent geworden voor het werken en leren bij Hubo. Van onze kant vertellen we je er graag meer over. Stuur een mail met je gegevens naar academie@dgnretail.nl, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, dat wil ik!
mbo opleiding hubo

Over de opleiding zelf

Zowel de theoretische als de praktijklessen zijn gebaseerd op de actuele praktijk. Dat betekent dat je leert werken met de nieuwste technieken, ontwikkelingen en producten. Studenten worden door vakmensen begeleid, zowel op de les- als de praktijkdagen.

Om een goede vakman te worden zijn kwaliteit, mentaliteit en verbinding met de praktijk een voorwaarde. En dat is ook precies wat Hubo uitstraalt. Om de juiste kennis en vaardigheden over te brengen worden de beste docenten uit het vakgebied en begeleiders ingezet.

Iedere student wordt tijdens de opleiding op de locatie waar hij of zij werkt door een praktijkbegeleider ondersteunt. Belangrijk voor een snelle en goede ontwikkeling. En snel gaat het, want je hebt het mbo-3 diploma niet na de gebruikelijke drie, maar al na twee jaar in je bezit.

En goed om te weten, je ontvangt direct loon voor de werkdagen én voor de lesdagen.

Door de inspectie van het onderwijs is de opleiding Allround Hubo monteur erkend als volwaardige opleiding van goede kwaliteit. Dat houdt in dat jij na twee jaar een vakman (m/v) bent met een officieel erkend mbo-3 diploma op zak.

Over Essenzo Business School

Voor deze opleiding werkt Hubo samen met de Essenzo Business School. Werken en leren staan hierbij centraal en is een bewezen succesvol concept. Goed om te weten is dat de opleiding van de volgende drie punten uitgaat:

 • Prettig kleinschalig
 • Uniek praktijkgericht
 • Persoonlijk

Over Hubo

Met 185 winkels en een webshop is Hubo een van de grootste en meeste ervaren merken in de doe-het-zelf branche in Nederland. Ooit begonnen in 1933 als Houthandel Utrecht, groeide Hubo snel uit tot een DHZ keten met de meeste ervaring op het gebied van doe-het-zelven. Elk Hubo filiaal is eigendom van een zelfstandige ondernemer die je persoonlijk benadert en je zo goed mogelijk helpt met vakkundig advies. Daarom blinkt iedere Hubo uit in vakmanschap, klantvriendelijkheid en expertise als het aankomt op klussen in en rond het huis.

Door samen te werken zijn deze ondernemers bovendien in staat om professionele (merk-)artikelen en kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs aan te kunnen bieden. De belofte “Hubo helpt” richt zich op een toekomst waarin de klant niet altijd de tijd en of de kennis heeft om zelf een klus succesvol af te ronden. Dan is Hubo er met een eigen vakteam om een helpende hand uit te steken: doe het zelf, doe het samen of laat het doen.