Mbo opleiding tot Allround Hubo Monteur

Ben jij degene met de gouden handen die iedere klus wel aan wil pakken? Dan zoeken wij jou! En….we hebben je ook echt iets te bieden! Werken en leren tegelijk. Een betaalde baan en daarnaast een mbo opleiding tot Allround Hubo Monteur met een erkend mbo-3 diploma in 2 jaar tijd!

Mbo opleiding tot Allround Hubo Monteur

Voorbereid op de toekomst

Binnen onze Hubo winkels zien we verschillende klanten voorbij komen, zij die het zelf willen doen, zij die het samen willen doen en zij die de hele klus willen laten doen. De één moet dus worden voorzien van de juiste producten met het bijbehorende advies, terwijl de ander jou het volledige vertrouwen geeft dat het resultaat van de klus perfect wordt.

Om er voor te zorgen dat er voldoende handen met kennis van zaken aanwezig zijn in het personeelsbestand, is Hubo zelf de opleiding gestart tot Allround Hubo monteur. En zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet!
 

De opleiding

Hubo biedt een breed georiënteerde opleiding gericht op alle klussen die door Hubo uitgevoerd worden. En dat zijn er veel, denk aan: buitenzonwering ophangen, een kast op maat monteren, maar ook de specialistische klus van het afhangen van een buitendeur. En het aanbrengen van sloten en andere artikelen op het gebied van de beveiliging van een woning. Maar ook kleinere klussen als het ophangen en aansluiten van een lamp of aanpassingen voor zelfstandig wonen.
 

hubo vakman bouwt schutting

De Allround Hubo monteur is betrokken bij de klus van het inmeten aan huis, het uitwerken van de technische details tot de montage aan huis en de glimlach van de klant als het klaar en opgeruimd is.

Kortom, kun je eigenlijk niet kiezen, je wil alles doen, je houdt van veelzijdigheid en je vindt het leuk om mensen blij te maken. Dan is deze opleiding speciaal voor jou!

In 2 jaar tijd leer je alle ins en outs van de verschillende klussen die je direct in de praktijk brengt. Je werkt namelijk 4 dagen in de week bij een Hubo en je gaat 1 dag in de week naar de opleiding. Tijdens deze opleidingsdagen worden zowel theorievakken als praktijklessen gegeven. Tevens voer je ook zelfstandig opdrachten uit welke gecombineerd worden met de je dagelijkse werk.

De Hubo ondernemer staat je bij als mentor en begeleider. De fijne kneepjes en handigheden leer je zeker op de werkvloer!

Aan het einde van de opleiding resulteert dit dan in een erkend mbo-3 diploma. Een vakdiploma waar je trots op kan zijn en mee verder kan!
 

Kernwaarden van de opleiding

Kennis overdragen
Theoretische en praktische lessen zijn gebaseerd op de actuele praktijk. Om de kennis goed over te dragen is er voor passende begeleiding gezorgd voor de studenten. Zowel op de lesdagen als op de praktijkdagen.

Kwaliteit, mentaliteit en verbinding met de praktijk
Dit zijn de kernwaarden voor een goede vakman. En dat is wat Hubo uitstraalt. Deze motivatie en gedrevenheid overheerst bij een Allround Hubo Monteur. Dezelfde waarden worden op de student overgebracht door de beste docenten en begeleiders uit het vakgebied in te zetten in het onderwijs, zowel voor de klas als in de praktijk.

Persoonlijke aandacht
Elke student wordt tijdens de opleiding begeleid door een praktijkbegeleider op de locatie waar je werkt. Zo krijg je precies de begeleiding en aandacht die jij nodig hebt voor je ontwikkeling.

Officieel erkend
Door de inspectie is de opleiding bestempeld als een volwaardige opleiding van goede kwaliteit. Kwaliteit is een kernwaarde en is voor de opleiding en voor de student van belang. Na twee jaar ben jij een vakman (m/v) met een officieel erkend mbo-diploma niveau 3.

Onderwijs van hoge kwaliteit
De opleiding Allround Hubo Monteur hecht veel waarde om vakmensen af te leveren, daarom leer je het vak in de praktijk en op lesdagen van ervaren en gemotiveerde professionals. Docenten en leerbedrijven zijn geselecteerd op hun motivatie.

Direct geld verdienen
Binnen deze opleiding ga je werken en leren. Je ontvangt salaris voor de werkdagen en voor de lesdagen. Omdat ook jouw inzet op de lesdagen gewaardeerd wordt.
 

mbo opleiding Hubo

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die het klussen in zijn of haar vingers heeft, of je nu schoolverlater of instromer uit een andere branche bent. Om te beginnen aan deze opleiding heb je minimaal nodig:

- een vmbo-diploma (kaderberoepsgerichte-, gemengde- of theoretische leerweg);
- een diploma basisberoepsopleiding;
- of een overgangsbewijs havo/vwo 3-4.

Nog veel belangrijker is motivatie, mentaliteit en passie voor het vak. In een kennismakingsgesprek besteden we hier veel aandacht aan. Want bovenstaande geldt niet alleen in de opleiding maar ook in je dagelijkse werk bij Hubo.

Samenwerking met Essenzo Business School

Om deze opleiding te realiseren is de samenwerking gezocht met Essenzo Business School, een opleider die jou écht het vak leert. Essenzo Business School gelooft sterk in het concept van werken en leren en heeft bewezen hier goede resultaten mee te boeken. De visie van deze opleider is gebaseerd op drie pijlers:

⦁    Prettig kleinschalig
⦁    Uniek praktijkgericht
⦁    Persoonlijk betrokken

Hiermee delen Hubo en Essenzo Business School dus hun visie op opleiden en vormen en is de samenwerking een vanzelfsprekendheid. 
 

Deze opleiding wil ik doen, en nu?

Ben je enthousiast geworden en lijkt je deze opleiding in combinatie met werken bij Hubo echt iets? Neem dan contact op met de opleiding coördinator Cherique Brouwer (cherique.brouwer@dgnretail.nl). Dan lichten we je meer toe over de opleiding en de opties voor een baan bij een Hubo ondernemer.
 

Neem contact op!

Nog even kort samengevat:

  • Je haalt in twee jaar een erkend mbo3-diploma (in plaats van drie jaar)

  • De opleiding wordt (grotendeels) betaald voor je

  • Bij een diploma heb je een baangarantie

  • De opleiding is praktisch en is compleet door de combinatie van werken en leren

  • Je gaat aan het werk bij een bepalende en toonaangevende speler in het vakgebied

  • Je krijgt les en begeleiding van de besten uit de Doe-Het-Zelf branche