Warmtescan voor je huis

Warmtescan voor je huis

Isoleren en je energieverbruik verminderen?

In ieder huis zijn er plekken waar warmte verloren gaat. Met een thermografische camera maakt Hubo het warmteverlies in je huis inzichtelijk. Je krijgt antwoord op vragen als; waar zitten de koudebruggen? Waar zitten luchtspleten? Zijn de ramen en deuren goed geïsoleerd?

Een scan kost 149,-

In 4 stappen naar een duurzamere woning.

1

Afspraak maken

Afspraak maken

Via het onderstaande formulier plan je een afspraak in voor de warmtescan. De adviseur komt dan op de afgesproken datum bij jou thuis.
N.B. afspraken worden zoveel mogelijk gecombineerd in regio’s. Dit betekent dat een voorkeursdag niet altijd gehonoreerd kan worden.

Het maken van de scan duurt ongeveer 1 uur. Je moet zelf thuis zijn voor de scan.
De kosten van de warmtescan zijn 149.- inclusief verslag en bespreking van de uitkomsten.

2

Warmtescan

Warmtescan

De adviseur komt bij je langs met een thermografische camera. Voordat de scan kan plaatsvinden moet je een paar dingen voorbereiden. Voor het beste resultaat moet de binnentemperatuur van de woning op ongeveer 20 graden Celsius zijn. Ramen en ventilatieroosters zet je dicht voor de opname.

3

Werkwijze

Werkwijze

Wij raden je aan om altijd met de adviseur mee te lopen tijdens de opname van je woning. Zo kan je gelijk meekijken naar de warme en koude beelden op de camera. Je ziet direct al de eerste plekken waar warmte weglekt.

4

Rapport

Rapport

Een paar dagen na de warmtescan nodigen wij je uit voor een bezoek aan de Hubo winkel om het rapport in ontvangst te nemen en de uitkomsten te bespreken. Samen met jouw Hubo winkel bepaal je wat de slimste en voordeligste verbeteraanpak is.

Warmteverlies woning meten.

Een speciale thermografische camera maakt de warmtescan of foto. Hiermee worden op alle verschillende plekken de temperatuurverschillen omgezet in een afbeelding. Rood geeft warmte plekken aan en blauw de koude plekken. Je ziet zo waar warmte naar buiten lekt en hoeveel warmte de muren zelf afgeven. Voor het maken van een goede warmtescan is een groot temperatuurverschil nodig tussen binnen en buiten. Dit is de reden dat de scan alleen in de koude maanden van het jaar gemaakt kan worden.

 

Let op: een warmtescan laten maken kost 149,-. 

Wie voert de warmtescan uit?

Er zijn 10 Hubo winkels die de warmtescan zelf uitvoeren en namens de andere Hubo winkels voert Woon Duurzaam de scan bij je thuis uit.

Wie is WoonDuurzaam?

logo woon duurzaam

De warmtescan wordt uitgevoerd door onze partner Woon Duurzaam. Woon Duurzaam is een landelijke woningverduurzamer. Zij hebben als doel om heel Nederland te helpen bij de energietransitie van hun woning. Het one-stop-shop platform van Woon Duurzaam biedt daarom voor elke woning een betaalbare oplossing.

De energietransitie naar energiebesparend en gasloos wonen raakt op snelheid. Al meer dan één miljoen huishoudens verwarmen hun woning met minder of zonder gas. Met een lagere energierekening. Zo maken we met zijn allen Nederland een heel stuk duurzamer.

Reken ik de scan ter plekke af of moet ik daarvoor naar de winkel?

Na de ontvangst en het bespreken van het rapport in de Hubo winkel, reken je de scan aan de kassa af.

Hoe kun je het bedrag van de warmtescan terugkrijgen?

Als je binnen 2 maanden, na de warmtescan, voor meer dan 1.000.- aan isolerende producten besteedt bij Hubo dan ontvang je het bedrag van 149.- terug.

Wat is een koudebrug?

Een koudebrug is een onderbreking in de isolatielaag van de woning. In dit deel kan kou van buiten gemakkelijk naar binnen, maar ook warmte van binnen naar buiten lekken. Dit wordt ook wel een thermische brug genoemd. De isolatie moet op deze plekken hersteld worden.

Waar is de meeste warmteverlies in huis?

De meeste warmte gaat verloren via het dak. Warme lucht trekt altijd naar boven. Bij een slecht geïsoleerd dak raak je de warmte snel kwijt. Ook verdwijnt er nog veel warmte via de muren, vloer, ramen en de luchtcirculatie. Hubo kan je helpen met isoleren en advies. Isoleren van je dak doe je zo.

Wat kost een warmtescan voor mijn huis?

Een warmtescan voor je huis kost bij Hubo 149.- euro. Je maakt daarvoor een afspraak via het bovenstaande formulier waarna een adviseur bij jou thuis langs komt om de scan uit te voeren. Aan de hand van de metingen komt er een rapport dat je met de Hubo adviseur in de winkel gaat bespreken.

Wat is het gemiddelde warmteverlies van een woning?

In Nederland verliest de gemiddelde woning 2,4°C in 5 uur bij een binnentemperatuur van 20°C en een buitentemperatuur van 0°C. Bij ons valt nog wat te isoleren als je dit vergelijkt met ons buurland Duitsland waar de woningen gemiddeld maar 1°C per 5 uur verliezen.
Uit onderzoek van tado° 3 maart 2020