Vertrouwd thuis wonen? Regelen we!

Er zijn allerlei zorgoplossingen waarmee je langer zelfstandig thuis woont. De vakmensen van Hubo monteren deze hulpmiddelen voor je aan huis.

Daar hoef jij zelf niets voor te doen.

Dit is hoe het werkt:
Jij komt gezellig langs in onze winkel. De koffie staat klaar. Je vertelt over je wensen voor mobiliteit en veiligheid en zoekt samen met de vakman naar dé oplossing. Waar nodig komt de vakman bij je thuis en meet de boel op.

Is alles besproken? Dan geef jij je akkoord. De vakman monteert zo snel als hij kan alle zorgproducten aan huis, van drempelhulp tot douchezitje.

Veilig in bad en onder de douche?

Bekijk alle badkamerproducten

In 4 stappen naar zelfstandig wonen

1. Mobiel door de woning
Drempels hadden vroeger een functie: het zorgde voor minder tocht onder een deur door. Ook werd het toegepast om een overgang te maken tussen twee verschillende vloerafwerkingen of als waterkering bij de badkamer naar de overloop. Wanneer lopen minder makkelijk gaat, is een drempel een obstakel. Hubo heeft handige drempelhulpen en drempelvervangers.

2. Veilig door de woning
De trap op en af kan een uitdaging zijn. Hubo heeft hier een aantal simpele oplossingen voor. Al eens gedacht aan antislip traptrede profielen? Die zijn eenvoudig te schroeven of te lijmen op de bestaande traptreden. En het fijne is: ze zijn ook in het donker goed zichtbaar door glow-in-the-dark technologie.

Moeite met het vinden van het sleutelgat of de lichtknop? Met onze glow-in-the-dark stickers vind je eenvoudig alle slotranden en lichtschakelaars in het donker.

3. Veilig naar het toilet
Voor het toilet kun je denken aan toiletverhogers en wandbeugels , dit vergemakkelijkt het zitten en opstaan, maar vraagt niet om een intensieve verbouwing.

4. Veilig onder de douche
De ruimte waar ook een groot gevaar schuilt is de douche. Een ruimte die je vaak gebruikt. Met wandbeugels, anti-slipstickers en douchezitjes maak je ook hier een veilige ruimte van.

4 redenen voor zelfstandig wonen van Hubo


1. Slimme aanpassingen
Fysiek ben je kwetsbaar, soms ook al op jonge leeftijd. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te lijf te gaan. Neem de slaapkamer. Is het bed te laag? Lossen wij op. Maar ook de badkamer. Met slimme aanpassingen maken ook minder mobiele mensen hier gebruik van. Denk aan een handgreep, toiletbeugel of inloopdouche. Zo kan er weer ongeremd gebadderd, gedoucht en gepoetst worden.

2. Alles naar jouw wens
Heb je problemen met mobiliteit in huis, of moeite met zelfstandigheid in de badkamer? Onze vakmensen luisteren naar al je wensen en gaan op zoek naar een oplossing op maat. Zodat jij langer zelfstandig thuis woont.

3. De allerbeste service (cliché, maar waar)
Of je nu twee linker- of rechterhanden hebt: iedereen is welkom. Wij adviseren je niet alleen over zelfstandig wonen, we komen ook bij je langs voor de montage. Dus geen vreemde externe partij aan de deur, maar altijd het vertrouwde gezicht van de Hubo bij jou uit de buurt.

4. Onze klusdienst bestaat al bijna 50 jaar!
Dat telt. Ze weten hoe ze jou moeten helpen met aanpassingen in huis. Het is routine én vakwerk. Denk maar niet dat ze jouw zelfstandigheid in huis niet serieus nemen: elke situatie is anders en verdient evenveel aandacht.

Op zoek naar producten zelfstandig wonen? Bekijk ze hier of vraag een gratis offerte aan.
 

Of kom langs de Hubo bij jou in de buurt!

We kunnen niet meer zelfstandig het huis in, hebben jullie verhogers?

Ja, we hebben drempelhulpen. Hierbij helpt de drempelhulp om de drempel of verhoging zelfstandig, eenvoudig en nagenoeg geluidloos over te gaan.

We glijden vaak uit over de vloer, hebben jullie iets tegen het slippen?

Ja, we hebben anti-slipstickers. Deze voorkomen uitglijden op een gladde, natte vloer. Zeer geschikt voor ‘natte’ ruimtes zoals bad en douche. Deze plaats je eenvoudig zelf.

Kunnen jullie een wc verhogen?

Ja, daar hebben we speciale wc-verhogers voor.

Kunnen jullie een bed verhogen?

Ja, dat kunnen wij. Kom langs in de winkel, dan bespreken we samen de situatie.

Kunnen jullie wandbeugels plaatsen?

Ja, alle producten uit de productgroep 'zelfstandig wonen',  kunnen wij aan huis monteren.