Overkapping laten bouwen

Bij Hubo kun je veel meer op maat laten maken dan binnenzonwering en wandkasten. Ook voor klussen aan de buitenkant van jouw huis hebben wij vakmensen in huis. Wil je dus een overkapping laten bouwen? Om je auto droog te kunnen parkeren óf om een beschutte loungeplek met schaduw te maken in je tuin? Een aantal Hubo winkels kunnen je hierbij helpen! We meten en monteren. 

Overkapping op maat

Overkapping op maat

Is de ruimte bij, naast of achter je huis beperkt? Of heb je alle ruimte en wil je juist een gigantische overkapping laten bouwen? Wij regelen het voor je. Bij sommige Hubo winkels kun je jouw overkapping op maat laten maken. Klein of groot en van verschillende materialen. En vrijstaand of vastgemaakt aan je woning. Wat je maar wilt. We maken de overkapping volledig op maat én volledig passend bij jouw wensen.

Om rekening mee te houden
Wil je een overkapping laten bouwen? Dan kan dit bijna altijd zonder vergunning. Tenzij je overkapping:

  • groter is dan 30 m²;
  • meer dan 50% van de oppervlakte van je tuin beslaat.

Houd voordat je ons inschakelt ook rekening ermee dat je overkapping:

  • nooit hoger mag zijn dan 5 meter;
  • niet binnen 1 meter van de erfgrens mag staan, tenzij op die erfgrens een muur staat;
  • niet verder dan 30 meter van je huis af mag worden gebouwd.

Wil je nu al exact weten hoe groot en hoog je de overkapping mag laten maken? Check het op de website van de Rijksoverheid.

Terrasoverkapping op maat

In het zonnetje buiten zitten, is lekker. Zit je liever in de schaduw of wil je ook in de donkere en koudere maanden buiten op je terras genieten? Dan is een terrasoverkapping op maat laten maken een goed idee! Van onze klanten horen wij altijd dat de overkapping een ware aanwinst voor hun tuin is. Het geeft namelijk alle mogelijkheden om buiten te relaxen. Alleen met een boek en kop thee. Samen met je partner en een glas wijn of kop koffie na het eten. Of met je complete gezin of gezellig met vrienden en familie, die komen eten of barbecueën. Waar je jouw terrasoverkapping ook voor gebruikt; je gaat er fijne momenten onder beleven.

Terrasoverkapping voor de zomer en winter

Eigenlijk is een terrasoverkapping een soort aanbouw van je huis. Je vergroot als het ware je woongedeelte, waar je altijd – weer of geen weer – gebruik van kunt maken. In de zomer is het ideaal voor etentjes en om te genieten van die lange zwoele zomeravonden. In de winter is het heerlijk knus met een dekentje, kop warme chocomel en een kacheltje of terrasverwarmer erbij. Laat je adviseren door onze vakmensen welke opties het best passen bij jouw gebruikswensen. De diverse soorten terrasoverkappingen hebben allemaal eigen kenmerken en voordelen. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf of de terrasoverkapping die je je wilt laten maken veel zonlicht doorlaat of juist voor schaduw zorgt.

Laat het voor je doen

Wil je een overkapping op maat? Vanuit een aantal Hubo winkels kunnen we je hierbij helpen, we komen bij je langs om de juiste maten op te meten, met je mee te denken en eventueel praktisch advies te geven. Met de juiste maten maken we een bouwtekening, waarmee we jouw overkapping op maat kunnen maken. Je ziet ons binnen de kortste keren weer terug bij jou thuis. Onze vakmensen bouwen dan jouw overkapping bij, aan of achter je huis. Voordat je het weet, is jouw overkapping klaar en kun je de auto eronder parkeren of je beschutte zithoek mooi inrichten.

Zin in? Neem dan contact op met jouw Hubo winkel. Omdat niet iedere Hubo winkel deze klus uitvoert kun je het beste even bellen of langskomen, zodat we samen kunnen kijken wat mogelijk is. Er is altijd een Hubo in de buurt