Overkapping laten bouwen

Bij Hubo kun je veel meer op maat laten maken dan binnenzonwering en wandkasten. Ook voor klussen aan de buitenkant van jouw huis hebben wij vakmensen in huis. Wil je dus een overkapping laten bouwen? Om je auto droog te kunnen parkeren óf om een beschutte loungeplek met schaduw te maken in je tuin? Laat het voor je doen!

Vraag een offerte aan

Overkapping op maat

Is de ruimte bij, naast of achter je huis beperkt? Of heb je alle ruimte en wil je juist een gigantische overkapping laten bouwen? Wij regelen het voor je. Bij Hubo kun je jouw overkapping op maat laten maken. Klein of groot. Van hout, aluminium of kunststof materiaal. En vrijstaand of vastgemaakt aan je woning. Wat je maar wilt. We maken de overkapping volledig op maat én volledig passend bij jouw wensen.

Om rekening mee te houden
Wil je een overkapping laten bouwen? Dan kan dit bijna altijd zonder vergunning. Tenzij je overkapping:

  • groter is dan 30 m²;
  • meer dan 50% van de oppervlakte van je tuin beslaat.


Houd voordat je ons inschakelt ook rekening ermee dat je overkapping:

  • nooit hoger mag zijn dan 5 meter;
  • niet binnen 1 meter van de erfgrens mag staan, tenzij op die erfgrens een muur staat;
  • niet verder dan 30 meter van je huis af mag worden gebouwd.


Wil je nu al exact weten hoe groot en hoog je de overkapping mag laten maken? Check het op de website van de Rijksoverheid.

Laat het voor je doen

Meten is weten. Wij komen bij je langs om de juiste maten op te meten, met je mee te denken en eventueel praktisch advies te geven. Met de juiste maten maken we een bouwtekening, waarmee we jouw overkapping op maat kunnen maken. Je ziet ons binnen de kortste keren weer terug bij jou thuis. Onze vakmensen bouwen dan jouw overkapping bij, aan of achter je huis. Voordat je het weet, is jouw overkapping klaar en kun je de auto eronder parkeren of je beschutte zithoek mooi inrichten. Zin in? Bekijk dan nu welke Hubo-vestiging bij jou in de buurt ligt om een afspraak te maken óf kom zonder afspraak langs in onze winkel.

Benieuwd naar de prijzen en montage?

Vraag een offerte aan