Je huis snel opknappen? 10 tips

Ga je verhuizen en wil je nog snel je huis opknappen voordat de verkoopfoto’s gemaakt worden? Of wil je juist niet verhuizen maar moeten een aantal punten in huis wel hoognodig aangepakt worden? Wij geven je een aantal tips waarmee je snel je huis kunt opknappen.

huis opknappen
huis opknappen

1. Begin met een moodboard
Verzamel kleuren, materialen, stijlen en texturen op een moodboard, zodat je voor jezelf overzichtelijk hebt wat je graag zou willen. Plak al je ideeën bijvoorbeeld op een grote plaat underlayment. Maak vanuit dit moodboard een projectplan.

2. Laat de badkamer er weer fris uitzien
Zijn de voegen in de badkamer in de loop der jaren vies geworden? Met Alabastinevoegenfris maak je ze eenvoudig weer wit. Of gebruik speciale voegenreiniger om ze weer hun eigen kleur terug te geven. Wist je dat je ook je tegels kunt verven met speciale tegelverf? Nu het plafond nog een nieuwe lik verf en je badkamer ziet er weer helemaal fris uit.

3. Keuken in huis opknappen
Is je keuken inmiddels wat gedateerd maar voel je er niets voor om je complete keuken te vervangen? Vervang dan alleen het werkblad, de keukenkraan of bijvoorbeeld de greepjes van de keukenkastjes. Een buitenstaander zal denken dat je een nieuwe keuken hebt!

4. Verander het kleurenpalet
Kleur brengt veel sfeer in huis. Met de juiste kleur kun je veel bereiken, dus ga aan de slag! Geef je muren een verrassende kleur, of juist de plafonds. Breng accenten op de muur aan met bijvoorbeeld behang en sierlijsten.

5. Knap de vloer op
De vloer in huis opknappen doet veel met de ruimte. Als de vloer er verouderd of versleten uitziet, bepaalt dit voor een groot deel ook de eerste indruk van de kamer. Bekijk ons assortiment vloeren voor een mooie houten vloer, laminaatvloer of PVC-vloer.

6. Duurzaam verbouwen
Een duurzame keuze voor je huis is het aanbrengen van isolatie. Denk aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Hubo vertelt je graag hoe je zelf isolatie kunt aanbrengen in huis.

7. Vervang je binnendeuren
De deuren in huis hebben veel te verduren. Ze worden regelmatig dichtgegooid, je loopt er met een vol dienblad verfrissende drankjes tegenaan of geeft hem nog net even dat laatste zetje met je voet. Vervang je binnendeuren door splinternieuwe deuren van deze tijd en je kunt er weer lang tegenaan. Neem ook meteen de deurklinken mee voor een complete make-over!

8. Nieuwe raamdecoratie
Ook je gordijnen hebben veel te verduren. Ze kunnen verkleuren door de lichtinval of je leefgewoonten of ze gaan minder soepel open en dicht. Nieuwe raamdecoratie maakt een wereld van verschil. Kies een kleur die bij je nieuwe interieur past!

9. Zit er weer warmpjes bij
Die oude radiatoren die er al jaren hangen zien er door de tand des tijds wellicht wat groezelig uit. Met radiatorlak los je dat snel op! Werken ze ook niet helemaal meer naar behoren? Denk dan eens over nieuwe radiatoren na.

10. Wees zuinig op je nieuwe huis
Je huis opknappen doe je niet voor niets. Als je trots bent op het eindresultaat, wil je er ook zuinig op zijn. Schaf de juiste beveiligingsproducten aan, van een anti-inbraakstrip tot cilindersloten en een sleutelkluis.
 

huis opknappen
huis opknappen

Hubo helpt

Meer tips of informatie nodig over het opknappen van je huis? Neem gerust contact met ons op of kom langs de Hubo bij jou in de buurt.

Dit heb je nodig: