Voorkom onkruid tussen je straatwerk

Weber Beamix Dansand is uitermate geschikt voor nieuw aan te leggen betonnen (sier)bestrating. Dit milieuvriendelijke voegzand zorgt voor een dichte voeg en een speciaal milieu, waardoor onkruid tussen de bestrating geen enkele kans meer maakt. Weber Beamix Dansand maakt aanvullende onkruidbestrijding overbodig.

dansand

Weber Beamix Dansand naturel is een onkruidvermijdend voegzand. Door een unieke korrelopbouw geeft het een dichte maar niet verharde voeg. Het voorkomt geen mos- en alggroei en voorkomt geen onkruidgroei dat al onder de bestrating aanwezig is.

Gereedschap
Trilplaat, spatel en een zachte bezem.

Verbruik
3 kg per m2 (bij formaat 200 x 150 x 50 en 3 mm voegbreedte).

1

Voorbereiding

Leg de nieuwe bestrating op een daarvoor geprepareerde ondergrond. Zorg voor een voldoende dikke en stabiele laag ophoogzand onder de bestrating en zorg ervoor dat deze onkruid vrij is. 

2

Aanmaken

Vermeng Weber Beamix Dansand niet met water. Je verwerkt het product droog. 

3

Verwerken

Schep Weber Beamix Dansand vóór het gebruik even om en veeg het in de voegen. Zorg dat alle voegen volledig worden gevuld. 

Gevulde voegen moeten worden verdicht. Dit kan door middel van een bestrating-trilmachine en/of door inwateren. 

Bestrooi het oppervlak nogmaals met Dansand en veeg vervolgens de bestrating. Controleer of de voegen voldoende zijn verdicht. Een plamuurmes mag slechts enkele millimeters in de voeg kunnen worden gedrukt. 

4

Afwerken

Na 10 tot 14 dagen de bestrating nogmaals bestrooien en invoegen. Door regenval kan het zand nog iets inklinken. Zorg ervoor dat er geen aarde vanuit de tuin op de bestrating komt en houd de voegen schoon.

Eventuele witte uitslag verwijder je met water. 

Dit heb je nodig: