Tuinkalender: Juni

Juni

Snoeien

Snoeien
De buxus snoei je in juni met een scherpe buxusschaar. Dit kun je het beste doen op een bewolkte dag, om uitdroging te voorkomen. Spuit de messen voor het snoeien eerst even nat zodat de schaar makkelijker door het hout gaat. Snoei je buxus iets boven de oude snede (plek waar je de vorige keer gesnoeid hebt) terug.

Gazon

Gras
De zon heeft meer kracht waardoor de kans op uitdroging groter wordt. Maai het gras wat langer, op 5 cm. en sproei op warme dagen in de avond of vroege ochtend om verdamping te voorkomen. Na de eerste bemesting in april, heeft het gras een tweede (biologische) bemesting nodig.

Vijver

Tuinslang
Er verdampt veel water uit de vijver dus vul je vijver regelmatig bij met de tuinslang zodat de watertemperatuur goed blijft. Met een automatisch oprolbare tuinslang is dit snel gedaan en ook eenvoudig weer opgeruimd.

Zelf tuinmeubels maken

Zaag en bijl
Is het echt lekker weer? Maak dan zelf een meubel van steigerhout. Een loungebank, oppottafel of buitenkeuken? Iedereen kan het! De bouwtekeningen vind je hier.

Binnenplanten naar buiten

Bloempot
Zet de binnenplanten een dagje buiten in de regen. De plant frist ervan op en is na een regenbui weer helemaal stofvrij.

Dit heb je nodig: