Tuinkalender: Februari

Februari

Inrichting

zaag bijl
De ideale tijd om een tuinhuisje te plaatsen of een klimopscherm om de kliko te camoufleren te maken. Of maak je eigen klimrekken voor de klimplanten. Heerlijk bezig zijn met het aankomende voorjaar! Wil je een watergeefsysteem installeren en elektriciteitskabels ingraven? Voer deze plannen dan nu uit, vóór alle planten weer volop groeien. Op die manier hebben beplanting en gras er minder van te lijden.

Planten

kiem
Deze maand kun je al beginnen met planten van bladverliezende hagen en bomen zolang het niet vriest. Als je nog uitgebloeide lentebollen hebt kun je deze nu in de volle grond zetten.

Bemesting

gras
Strooi vóór half februari kalk in de border, de moestuin en over het gazon. Verspreid goed verteerde compost al door de tuin, vergeet hierbij ook je geplante bollen niet!

Gazon

handschoenen
Verspreid de grond van molshopen met een bezem over het gazon. Steek tijdens een droge, vorstvrije periode de kantjes van het gazon en voorzie ook het gazon van een dun laagje. Als het weer wat warmer is kun je starten met het inzaaien van de kale plekken in het gazon. Wanneer er door regen plassen water blijven staan op je gazon, prik dan op deze plekken met een riek gaten in de grond zodat het water weg kan zakken.

Snoeien

snoeien
Snoei de takken van de dakplataan die recht omhoog groeien. Ook de leilinde kun je nu snoeien door de takken tot op een paar centimeter vanaf de hoofdtakken terug te knippen. Knip dorre restanten van planten met de heggenschaar in stukjes en in de border laten liggen. Ze verteren vanzelf wel.

Dit heb je nodig: