Tuinkalender: April

April

Buitenhout beitsen

Hekje
Hout heeft voor een lange levensduur onderhoud nodig. In april is de zon nog niet zo warm, dus bij uitstek geschikt om het tuinhout te beitsen of verven. Vergeet ook je vlonder en steigerhout niet. En welke kleur kies je? Een hippe kleur zoals petrolblauw, helmgroen of steengrijs?

Moestuin bemesten

zak
De meeste groenten zaai je in de volle grond, zoals bietjes, kolen en verschillende soorten sla. Heb je al planten in je moestuin, geef ze dan moestuinmest.

Gazon

Gras
Je gazon heeft gazonmest nodig voor een goede start in het voorjaar. Controleer het gazon ook op kale plekken, steek wild gras uit en zaai met graszaad en geef regelmatig water.
Water besparen: met een regenton bespaar je regenwater, milieuvriendelijk en bovendien bevat regenwater van nature nauwelijks opgeloste stoffen, waardoor meststoffen beter in het water oplossen. Kortom: regenwater is beter voor je tuin!

Verplanten van heesters

schep
Omdat de (meeste) knoppen nog niet zijn uitgelopen, is het nu tijd om struiken te verplanten. Plaats de kluit op de nieuwe plek, gebruik goede tuingrond om de struik vast te zetten en geef een flinke hoeveelheid water.

Snoeien

Snoeien
Hagen zoals liguster, taxus leylandii en coniferen snoei je met snoeigereedschap. Ook uitgebloeide heesters snoei je terug zodat ze elk jaar rijkelijk blijven bloeien. Uitgebloeide rozen snijd je er regelmatig uit zodat ze langer blijven bloeien.

Dit heb je nodig: