Snoeien? Gebruik onze snoeitips!

Goed snoeien is goed voor de gezondheid, conditie en levensduur van een plant. Het zorgt voor groei, bloei en meer overzicht in je tuin. Ga niet zomaar in het wilde weg snoeien, want dat kan fataal aflopen. Wij vertellen je wanneer en hoe je het beste kunt snoeien, van appelboom tot buxus.

Snoeien met onze handige snoeitips!
appelboom snoeien

Een appelboom snoeien: wanneer en hoe doe je dat?

Wakker worden, de tuin inlopen en een mandje verse appels plukken voor een gezond ontbijtje of voor de appeltaart die je later op de dag wil bakken. Zie je dit idyllisch plaatje al helemaal voor je? Het ís gewoon binnen handbereik.

Aan de slag!
Buxus snoeien, knippen en stekken

Buxus snoeien, knippen en stekken? Zo doe je dat!

Buxus is een populaire plant en dat is niet voor niets! Het grote voordeel van de buxus is dat hij het hele jaar door groen blijft, waardoor je er iedere dag weer van kunt genieten. Maar om hem zo mooi te houden, dient hij wel goed verzorgd te worden.

Aan de slag!

Zelf druiven snoeien: hoe, waarom en wanneer?

De druif staat bekend als een onstuimige groeier. Daarom is het belangrijk om druiven én in de winter én in de zomer te snoeien. Wij vertellen je waarom, wanneer en hoe je de druiven het beste kunt snoeien.

Aan de slag!

Lavendel snoeien, bemesten en knippen. Zo doe je dat!

Om jaar in jaar uit van je lavendel te kunnen genieten, is het van belang om deze goed te verzorgen. Hoe? Door lavendel op de juiste manier en op het juiste moment te snoeien, te bemesten en te knippen. En zo doe je dat!

Aan de slag!

Zelf je rozen snoeien en stekken: zo doe je dat!

Om zo lang mogelijk van je rozen te genieten, is het belangrijk om de rozen op het juiste moment te snoeien. Wil je nog meer rozen in je tuin? Dan kun je zelfs je rozen stekken. Wij vertellen je stap voor stap hoe.

Aan de slag!

Alles over coniferen: snoeien, planten, toppen en verplaatsen

Coniferen zijn een populaire vorm van tuinbeplanting. Enerzijds wordt de conifeer vaak als haag geplant, maar anderzijds ook als alleenstaande solitaire plant. In dit artikel vertellen we je alles over coniferen: van het snoeien van coniferen en het toppen tot het planten en het verplaatsen.

Aan de slag!

De vlinderstruik (Buddleja) snoeien: wanneer en hoe?

De vlinderstruik is een prachtige zomerbloeier die in de zomermaanden volop vlinders, bijen en andere insecten aantrekt. Om jarenlang te kunnen genieten van deze vlinderplant is het belangrijk om in het vroege voorjaar te snoeien. Wij vertellen je hoe de vlinderstruik te snoeien.

Aan de slag!

Hortensia snoeien: hoe en wanneer doe je dat?

De hortensia is een prachtige bloeier met heel veel pluspunten. Niet gek dat de hortensia een veelvoorkomende plant is. Deze plant met haar mooie, kleurige bloemen is erg gemakkelijk in onderhoud. Het is wel belangrijk om de hortensia te snoeien. Wij vertellen je hoe en wanneer.

Aan de slag!