Gazonherstel

De droogte van de afgelopen tijd heeft voor een kurkdroog en geel gazon gezorgd. Kom je terug van je vakantie en tref je een dood gazon aan? Geen paniek, daar is gewoon wat aan te doen.

Gezond gazon

Stap 1: Verticuteren

Als de temperaturen zijn gedaald begin je met het verticuteren van je gazon. Je snijdt zo ondergrondse wortels door. Vervolgens haal je het dode gras van je gazon. Gebruik voor het verticuteren van je gazon een verticuteermachine of verticuteerhark.


Stap 2: Doorzaaien

Nu je al het dode gras uit je gazon hebt verwijderd, is de kans groot dat er kale plekken in het gazon zijn ontstaan. Deze herstel je eenvoudig door je gazon door te zaaien. Om je gazon te herstellen of door te zaaien, is het belangrijk dat het niet te warm is en dat er één of meerdere flinke regenbuien verwacht worden.

Hark de grond los om vervolgens graszaad te zaaien. Met Pokon Graszaad Herstel ontkiemt het graszaad al binnen één week en heb je binnen no time een mooi, groen gazon! Je kunt ook Pokon Kale Plekken Hersteller gebruiken om pleksgewijs kale plekken te herstellen.
 

Stap 3: Aandrukken en besproeien

Na het doorzaaien strooi je een laagje Pokon Gazongrond over het gras. Daarna druk je de grond aan zodat het graszaad goed in contact komt met de grond. Het is belangrijk om je gazon de eerste vier weken vochtig te houden door regelmatig en voorzichtig te sproeien. Zo help je de graszaadjes een handje om goed te ontkiemen en snel te groeien. Wacht dus echt totdat het overwegend warme weer voorbij is.
 

Stap 4: Bemesten

Nu moet het nieuwe graszaad goed gaan groeien. Hiervoor heeft het gras voedingstoffen nodig. Om straks te genieten van een sterk en groen gazon is het dus belangrijk om je gazon te bemesten. Dit doe je bij voorkeur 3 keer per jaar. Wij adviseren je om je droge en dorre gazon direct te voeden na het doorzaaien.


Normale bemestingsperioden: 

  • Voorjaar (februari/maart/april)

  • Begin van de zomer(mei/juni/juli)

  • Najaar (september/oktober/november)


Meer weten? Kom naar de winkel en vraag het de Hubo vakman. Van alle markten thuis!