Aqua-Pan: in 9 stappen naar jouw nieuwe dakbedekking


Het Aqua-Pan universeel modulair dakpannenconcept is geschikt voor alle hellende daken, zoals tuin- en vakantiehuisjes, carports of dierenhokken. Met Aqua-Pan leg je meerdere pannen in één keer, zonder zwaar materiaal en zonder breek- of snijwerk. Het uitgekiende concept past op ieder dak en de pannen overlap je zowel in de hoogte als in de breedte, zonder snijden of knippen.

Zelf aan de slag?

In deze 9 stappen leg jij een nieuw dak.

Stap 1

Werk op een stevige, gezonde en nagelbare ondergrond. De bestaande dakbedekking kan dienen als onderlaag. Bij nieuwbouw is het aanbevolen om bitumineus onderdak te plaatsen.


Stap 2

Bevestig de windveren aan beide zijden van het dak, start steeds onderaan. Verdeel de windveren gelijkmatig en voorzie telkens een overlap van min. 25 mm. Schroef de windveer langs de zijkant vast met zelftappende schroeven.


Stap 3

Verdeel de onderste rij platen tussen de windveren. Elke windveer is voorzien van een neutrale zone van max. 7,5 cm. Zodoende wordt er op de volledige breedte van het dak een neutrale ruimte geschapen van maximaal 2 x 7,5 cm. Gebruik deze ruimte voor de evenredige verdeling van de platen.


Stap 4

Werk steeds per volledige rij, van links naar rechts en van onder naar boven. Gebruik altijd de volle breedte van de plaat en leg steeds de te plaatsen plaat OP de hiervoor voorziene goot/sluiting van de vorige plaat.


Stap 5

Plaats enkel de laatste plaat zover als nodig onder de voorlaatste plaat en schroef vast met de zelftappende schroeven.
 


Stap 6

Schroef iedere plaat vast met het hiervoor ontwikkelde bevestigingsmateriaal. Gebruik 6 schroeven (Ebena) of 9 schroeven (Classic) per plaat. Schroef steeds in het dal van de pan ca. 2 cm onder de neus.
 


Stap 7

Blijf 5 cm van de bovenkant van de nok. Dit is de bovenkant van de laatste rij platen.


Stap 8

Dicht het uiteinde van de nok door het afsluitstuk bovenop de windveren te bevestigen. Plaats de V-vormige inkeping gelijk met het hoogste punt van de nok en schroef vast. Plooi de rechtopstaande lippen in de richting van het dak.


Stap 9

Verdeel de nokken gelijkmatig over de gehele lengte van het dak. Schroef ze minimaal vast op de uiteinden van de windveren en de overlappingen.
 

Dit heb je nodig: