Op zaterdag 1 oktober ontvang je 20% korting op alles*! *exclusief maatwerk. Actievoorwaarden van toepassing.

Zelf een bad plaatsen in je badkamer met dit stappenplan

Een bad in de badkamer is voor iedereen fijn. Om zelf lekker te ontspannen of om de kinderen in te badderen. Wist je dat je als doe-het-zelver gewoon zelf een bad kunt plaatsen in je badkamer? Wij vertellen je stap voor stap hoe.

Zelf een bad plaatsen in je badkamer met dit stappenplan

Stap 1: het bad op de juiste plek plaatsen

De eerste stap is om je bad op de juiste plek te plaatsen. Gebruik vervolgens de stelpoten om het bad strak en recht te zetten. Met behulp van een waterpas komt dit helemaal goed. 

Monteer vervolgens de sifon en maak de afvoer op maat. Sluit de afvoer alvast aan, maar lijm deze nog niet vast. Controleer eerst of het water goed wegloopt door te testen met een emmertje water. Indien nodig kun je dan de poten alsnog wat bijstellen.
 

Stap 2: teken af op de muur

Om straks het bad weer op de juiste plek te kunnen plaatsen, is het aan te raden om de randen waar het bad staat af te tekenen. 

Maak daarna de sifon weer los en haal het bad even weg. 
 

bad installeren

Stap 3: zaag de balken op maat en maak vast

Zaag twee balken: één voor de lengte en één voor de breedte van het bad. Doe zowel de lengte- als de breedtemaat min tien centimeter. Plaats de balken met de bovenkant tegen de lijn aan en boor met een boorhamer gaten door de balk en in de muur. Sla de balken volgens vast met slagpluggen/spijkerpluggen. Controleer altijd of de balken waterpas zijn.
 

Stap 4: het maken van de bad ombouw

Teken op de vloer de breedte van het bad. Op die plaats ga je een ombouw maken van celbetonblokken. Het muurtje voor de bad ombouw maak je even hoog/net wat hoger als de balken op de muur. Lijm de celbetonblokken vast op de grond. Laat ter hoogte van de afvoer een opening in de ombouw om nog met de afvoer te kunnen werken. Hier komt straks een serviceluik voor als je ooit een verstopping hebt.
 

bad installeren

Stap 5: het bad plaatsen

Nu de ombouw klaar is en waterpas staat, wordt het de hoogste tijd om het bad te plaatsen. Met sanitair kit spuit je een rand boven op de balkjes/langs het muurtje. Laat de badkuip vervolgens in de ombouw zakken. Sluit de afvoer aan en lijm de PVC afvoerdelen aan elkaar. 

Maak vervolgens een serviceluik van multiplex (dit kun je straks op dezelfde manier betegelen of stuken net zoals de rest van de ombouw). Zet het serviceluik vast met magneetjes.
 

Stap 6: de ombouw afwerken

De ombouw werk je vervolgens netjes af. Vaak wordt dit met tegels gedaan, maar je kunt de ombouw eventueel ook (laten) stuken. Werk het serviceluik op dezelfde manier af. Op deze manier ziet niemand dat er een serviceluik zit en kun jij bij een eventuele verstopping gewoon bij de afvoer.
 

Stap 7: afkitten

Laat het bad halfvol lopen met water en laat dit een dag staan. Op deze manier kan het bad zich gaan zetten. Hierna kun je de randen van het bad afkitten en de tegels voegen. 

En nu? Genieten maar van je nieuw geplaatst bad. Met een bad in je badkamer ben je verzekerd van een heleboel ontspan-momentjes. 
 

badkuip met witte muur

Kom naar een Hubo bij jou in de buurt

Of je nou op zoek bent naar een nieuw bad of de celbetonblokken: bij Hubo ben je aan het juiste adres voor alle materialen en gereedschappen voor het plaatsen van een bad. Bekijk ons uitgebreide assortiment online en kom naar een Hubo bij jou in de buurt. Onze medewerkers staan voor je klaar met een goed advies.

Dit heb je nodig: