Zelf je zolder isoleren? Dat kan met deze tips!

20% van alle woningen heeft nog géén dakisolatie. Dit is een van de grootste energieverspillers in huis. Met goede dakisolatie bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energierekening en woon je comfortabeler. Ook huizen die wel dakisolatie hebben zijn soms matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om een dak met matige isolatie te verbeteren naar goede of zeer goede isolatie.

isoleren

Is jouw huis voor 1975 gebouwd dan is er tijdens de bouw geen isolatie aangebracht. Mogelijk is het dak nadien nog geïsoleerd controleer dan of de isolatielaag meer dan 5cm is.

Huizen tussen 1975 en 1992 zijn bij de bouw matig geïsoleerd. Vaak werd er een laag tussen de 3 en 5cm aangebracht.

Is jouw huis na 1992 gebouwd dan is heeft het dak goede isolatie meegekregen en is het niet nodig om deze te verbeteren.
 

isoleren

Er zijn twee manieren om je dak te isoleren

1. Je kunt aan de binnenkant van het schuine dak extra isolatie aanbrengen. Dit is een klus die je als handige doe-het-zelver goed kan doen. Klik hier voor een uitgebreid stappenplan voor het isoleren van je schuine dak.

2. Gebruik je de zolder of vliering niet als woon-, werk- of slaapruimte? En kun je hem met een luik of deur afsluiten? Dan kun je de vloer van de zolder of vliering isoleren. Daarmee bespaar je evenveel als met isolatie van het schuine dak. Voordeel is dat het goedkoper is en eenvoudiger is om te doen. Klik hier voor een uitgebreid stappenplan voor het isoleren van je zoldervloer

Meer informatie?

Wil je de zolder gaan isoleren, maar wil je meer informatie over bijvoorbeeld de manier van isoleren of de te gebruiken isolatiematerialen? Kom dan vrijblijvend langs bij een Hubo bij jou in de buurt. Onze professionele medewerkers staan graag voor je klaar met een passend advies.

Dit heb je nodig: